- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.04.2015, 17:09)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România poate cheltui până în 2017 fonduri UE de 3,11 miliarde de euro rămase neutilizate în 2014
Consiliul Uniunii Europene a aprobat marţi reportarea pentru perioada 2015-2017 a unei sume de 3,11 miliarde de euro reprezentând fonduri alocate României de la bugetul UE prin cadrul financiar multianual (CFM) şi pe care ţara nu le-a cheltuit anul trecut, potrivit bugetului revizuit al UE.
Urmărește
424 afișări
România poate cheltui până în 2017 fonduri UE de 3,11 miliarde de euro rămase neutilizate în 2014 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
România şi-a asumat anul trecut angajamente pentru proiecte cu finanţare UE în valoare totală de 3,98 miliarde de euro, din care 3,11 miliarde de euro au rămas neutilizate, fondurile urmând să fie transferate pentru proiecte ce vor fi demarate între 2015-2017, se arată într-un comunicat al Consiliului UE după aprobarea revizuirii bugetului pe 2014-2020.
Spre comparaţie, pentru proiectele UE din Polonia au fost angajate anul trecut 11,22 miliarde de euro, din care au rămas necheltuite doar 95 milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
La nivelul UE, statele membre au depus angajamente pentru proiecte ce trebuiau lansate în 2014 cu o valoare totală de 61,75 miliarde de euro, din care au fost utilizate aproape 40,65 miliarde de euro.
Din suma rămasă, 16,5 miliarde de euro vor fi incluse în bugetul UE pe 2015, 4,5 miliarde de euro în bugetul pe 2016 şi 100 milioane de euro în bugetul pe 2017, conform bugetului revizuit.
"Anumite angajamente nu s-au materializat în 2014 din cauza adoptării cu întârziere a 300 dintre cele aproape 650 de programe UE de cofinanţare. Programele vizate sunt sprijinite de fonduri structurale, fondul de coeziune, fondul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, fondul european maritim şi pentru pescuit, fondul pentru azil, migraţie şi integrare şi fondul pentru securitate internă", se arată în document.
Angajamentele sunt promisiuni legale pentru cheltuieli legate de activităţi a căror implementare se poate extinde pe durata mai multor ani fiscali.
România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro pentru perioada de programare 2014-2020, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune. Pentru exerciţiul financiar 2007-2013, România a avut o alocare totală de 33,5 miliarde euro.
Fostul ministru al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a declarat în luna martie că rata de absorbţie a fondurilor europene a depăşit 52% în prima parte a anului şi urmează să crească la 80% până în decembrie
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe