România va avea primul centru de instruire pentru piloţi cu simulator complet de zbor. Aviatorii nu vor mai fi nevoiţi să se pregătească în afara ţării

România va avea la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, primul centru de instruire a piloţilor, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator (FFS) Boeing 737 New Generation (NG), iar valoarea investiţiei se ridică la 63 de milioane de lei, anunţă joi Ministerul Transporturilor.

Urmărește
1842 afișări
Imaginea articolului România va avea primul centru de instruire pentru piloţi cu simulator complet de zbor. Aviatorii nu vor mai fi nevoiţi să se pregătească în afara ţării

Foto: Pixabay

„Guvernul a aprobat în şedinţa de joi indicatorii tehnico - economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloţi, echipat cu un simulator complet de zbor Full Flight Simulator (FFS) Boeing 737 NG. Realizarea acestei investiţii de către Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotatã cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinată formării şi pregătirii piloţilor, urmând să fie primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est”, anunţă ministerul.

Conform legislaţiei în vigoare, piloţii trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet ca să zboare pe aparate Multi-Crew, iar în prezent aceştia se pregătesc şi îşi menţin antrenamentul în afara ţării, cu costuri substanţiale pentru companiile aeriene care operează în România.

„Având în vedere costurile ridicate ale investiţiei, nicio entitate din ţară nu pune la dispoziţia piloţilor o astfel de tehnologie, iar şcoala Superioară de Aviaţie Civilă (SSAvC) organizează cursuri şi programe de pregătire, instruire şi perfecţionare, teoretice şi practice, de zbor pentru tot personalul aeronautic”, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului Transporturilor, simulatoarele de zbor aflate acum la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă sunt de tip static, pregătirea pe acestea fiind una dintre etapele pe care piloţii trebuie să le parcurgă în cadrul programelor de pregătire iniţială.

„Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloţi să se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737, totodată permiţând piloţilor cu experienţă să-şi facă în România pregătirea recurentă necesară menţinerii licenţei, iar valoarea investiţiei se ridică la 63 de milioane de lei, pentru acest proiect fiind luate în calcul mai multe surse de finanţare”, arată documentul.

Instituţia precizează că beneficiile realizării centrului de pregătire sunt dezvoltarea activităţii de bază a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi facilitarea organizării de cursuri de formare la cele mai înalte standarde internaţionale; generarea de venituri suplimentare pentru Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă; aşezarea României pe piaţa internaţională a furnizorilor de servicii de pregătire pentru personalul aeronautic; costuri cu pregătirea piloţilor mai scăzute pentru transportatori aerieni cu baza de operare în România şi crearea de noi locuri de muncă.

„Pe termen lung, existenţa unui asemenea centru de pregătire în România va aduce şi beneficii de ordin social. Tot mai mulţi tineri vor putea practica această meserie, şi, totodată, va fi susţinută creşterea industriei aeronautice româneşti, în contextul creşterii industriei aviatice mondiale”, menţionează ministerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici