- Home
- Economic
- HAMBURG, (07.11.2014, 14:00)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România va contribui cu circa 11 milioane de tone de porumb la producţia UE din acest an, de 74 milioane de tone
Producţia de porumb din statele Uniunii Europene este estimată să crească la aproape 74 milioane de tone în acest an, peste cantitatea de 64,5 milioane de tone recoltată anul trecut, România contribuind cu aproape 11 milioane de tone la recolta totală.
Urmărește
346 afișări
România va contribui cu circa 11 mil. tone de porumb la producţia UE din acest an, de 74 mil. tone (Imagine: Shutterstock)
"Uniunea Europeană va înregistra anul acesta una dintre cele mai bune recolte la porumb, mulţumită vremii bune din timpul verii", a declarat Claus Keller, analist al firmei germane FO Licht.
Prognoza privind producţia de porumb din EU a fost revizuită în urcare, de la o recoltă totală de 70,4 milioane de tone estimată în septembrie.
Keller estimează că Franţa va fi şi anul acesta cel mai mare producător de porumb din UE, cu o producţie totală de circa 17,5 milioane de tone, faţă de 14,7 milioane de tone anul trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
România se situează pe locul al doilea, cu o recoltă de 10,8 milioane de tone, în urcare de la 10,6 milioane de tone în 2013.
România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu porumb, de 2,5 milioane de hectare, dar randamentul pe hectar foarte scăzut face ca ţara să fie în urma multor state cu o suprafaţă cultivată mult mai mică.
"Randamentul este încă scăzut în România, iar cel mai elocvent exemplu este porumbul. Avem un randament de 4-4,5 tone la hectar, în timp ce în Franţa randamentul mediu este de peste 8 tone la hectar, iar în Belgia e un randament de 11 tone la hectar", aafirma în luna sptembrie ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
Clasamentul de anul acesta al celor mai mari producători de porumb din UE, va fi completat, potrivit estimărilor analistului german, de Ungaria (cu o recoltă de 8,9 milioane de tone), Italia (8,1 milioane de tone), Germania (5,3 milioane de tone) şi Polonia (3,7 milioane de tone).
Keller a apreciat că recolta mare de porumb din UE va reduce necesarul de import, pe fondul unei bune oferte de porumb pentru animale, dar şi pentru producerea de etanol şi pentru industria alimentară.
Cu toate acestea, există reserve privind calitatea porumbului de anul acesta, din cauza posibilelor contaminări cu micotoxine, avertizează traderii de cereale.
De exemplu, recolta din estul Franţei a fost afectată de micro-ciupercile care s-au înmulţit din cauza umidităţii excesive, existând o "diferenţă ca de la zi la noapte" între calitatea porumbului produs în estul ţării şi cel din sud-vest, a declarat un broker local.
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe