- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.10.2011, 12:52)
- Ioan Dornescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii cumpără mai multe pixuri şi creioane: Piaţa instrumentelor de scris a crescut cu 6% în august-septembrie
Vânzările de instrumente de scris din România au înregistrat o creştere de 6% în valoare, în perioada august-septembrie, comparativ cu acelaşi interval din 2010, consumatorii cheltuind cele mai mari sume de bani cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, potrivit unui studiu GfK.
Urmărește
517 afișări
Românii cumpără mai multe pixuri şi creioane: Piaţa instrumentelor de scris a crescut cu 6% în august-septembrie (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
"Achiziţionarea de rechizite şcolare este o tradiţie în România pentru fiecare familie cu copii, dar şi pentru studenţi. O altă perioadă importantă, chiar dacă nu la fel de efervescentă, pentru piaţa instrumentelor de scris este cea a sărbătorilor de iarnă", a declarat într-un comunicat Ciprian Hatneanu, director Retail and Technology GfK România.
Analizând categoriile de pe piaţă, produsele de colorat (creioane de colorat, carioci şi creioane cerate) - care au o pondere de 21% din valoarea pieţei - au înregistrat cea mai mare creştere (12%) comparativ cu 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
Cel mai important segment în volum (27%) rămân pixurile clasice, cu o creştere în valoare de 6%, în linie cu întreaga piaţă. De asemenea, pe o tendinţă de creştere în valoare s-au înscris şi finelinerele (+16%), rolerele (+11%) şi stilourile (+9%).
Creioanele grafit au înregistrat o uşoară scădere de 4%, produsele din categoria markere (markere, text markere şi stilouri OHP) au crescut cu 7%, în timp ce produsele de corectat au scăzut cu 8% în valoare, comparativ cu aceeaşi perioadă a începutului de an şcolar 2010.
"Un rezultat important în 2011 este performanţa mărcilor private, înregistrând o creştere de 93% în valoare, comparativ cu august-septembrie 2010. Mărcile private sunt mult mai ieftine în comparaţie cu alte produse similare din gama lor, printre altele, datorită faptului că acestea nu includ costurile de promovare. Pentru toate categoriile de instrumente de scris şi mărci, preţul a rămas relativ stabil în comparaţie cu perioada similară a anului precedent. Pe de altă parte, ponderea ambalajelor mici a crescut, preferate fiind ambalajul de 12 articole pentru produsele de colorat şi ambalajul de 4 bucăţi pentru pixuri şi creioane grafit", se menţionează în comunicat.
Potrivit GfK, producătorii se gândesc constant la reinventarea produselor de scris, iar modificările sunt făcute pentru a îmbunătăţi aspectul, ergonomia (forma şi modul în care se simt la atingere), precum şi mecanismul de scriere.
Piaţa de instrumente de scris rămâne puternică şi reprezintă o provocare continuă pentru producători, în pofida prezenţei din ce în ce mai vizibile a noilor tehnologii, concluzionează compania de cercetare.
GfK Retail and Technology monitorizează piaţa instrumentelor de scris începând din anul 2010, iar analiza se bazează pe datele de vânzări colectate de la hipermarketuri si magazine tip cash and carry. Instrumentele de scris monitorizate sunt pixuri clasice, carioci, creioane colorate, corectoare, creioane cerate, finelinere, stilouri, creioane grafit, text marker, markere, creioane mecanice, stilouri OHP şi rollere.
GfK România, fondată în 1992, este parte integrantă a grupului GfK. Înfiinţat în 1934 în Germania, grupul GfK are în prezent peste 150 de sucursale în 100 de ţări de pe cinci continente.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe