Românii încep să ceară tot mai multe produse de mobilier "made in Romania"

Cea mai mare parte a fabricilor româneşti care produc mobilă încă se bazează pe export pentru a supravieţui, însă micii producători spun că a venit timpul să se uite mai atent şi către clienţii de pe plan local, care cer tot mai multe produse "made in Romania".

Urmărește
2549 afișări
Imaginea articolului Românii încep să ceară tot mai multe produse de mobilier "made in Romania"

Românii încep să ceară tot mai multe produse de mobilier "made in Romania"

"Exportăm în jur de 90% din ceea ce producem. Nu ne dorim să mai creştem exporturile pentru că vrem să fim mai cunoscuţi pe plan intern, de aceea şi participăm la târguri de profil. Românii sunt tot mai interesaţi de ceea ce consumă, de la hrană, la ceea ce îmbracă şi până la patul în care dorm. Ar fi păcat să nu adresăm mai bine piaţa internă, să nu ducem produsele noastre mai mult în casele românilor", spune Ileana Blidar, care conduce, alături de soţul ei, fabrica de mobilă de lux din lemn masiv Sarmexin (fosta companie listată Sarmex SA, care s-a reorganizat) din Satu Mare.

Compania cu 50 de angajaţi trimite la export mobilier realizat în fabrică în ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa. Produsele de lux fabricate de ei la Satu Mare ajung să fie vândute şi cu 20.000 de lei, cum este cazul celui mai mare dormitor din colecţie, însă preţul unui astfel de set de mobilier din lemn masiv poate ajunge şi la 8.000 de lei.

"Credem că există piaţă acum în România şi pentru produsele noastre, în special pe segmente de vârstă mai mici. În urmă cu câţiva ani clienţii noştri erau de obicei persoane trecute de 40 de ani, iar acum vedem şi tineri de 30 de ani interesaţi de produsele noastre", a mai spus Ileana Blidar.

Astăzi, mai puţin de 50% din produsele din lemn şi mobila care ies din România sunt livrate de companii pur româneşti, restul fiind giganţi internaţionali. Astfel că, nume precum Aramis, Taparo, PGS Sofa, Ecolor, Cotta International sau Sortilemn se "bat" umăr la umăr cu multinaţionale din industria lemnului ca Holzindustrie Schweighofer sau Kronospan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici