Românii, pe locul trei la cheltuieli în excursiile din Ungaria. Germanii au fost cel mai numeros grup de turişti străini din Polonia, Cehia şi Grecia anul trecut

Românii au ocupat locul trei în 2023 la capitolul cheltuieli ale turişti­lor străini în Ungaria, cu 281 miliarde de forinţi (750 milioane de euro), relatează Budapest Business Journal.

350 afișări
Imaginea articolului Românii, pe locul trei la cheltuieli în excursiile din Ungaria. Germanii au fost cel mai numeros grup de turişti străini din Polonia, Cehia şi Grecia anul trecut

Românii, pe locul trei la cheltuieli în excursiile din Ungaria. Germanii au fost cel mai numeros grup de turişti străini din Polonia, Cehia şi Grecia anul trecut

Românii au ocupat locul trei în 2023 la capitolul cheltuieli ale turişti­lor străini în Ungaria, cu 281 miliarde de forinţi (750 milioane de euro), relatează Budapest Business Journal.

Turiştii germani s-au poziţionat pe primul loc din acest punct de vedere, cu cheltuieli de 476 miliarde de forinţi (1,27 miliarde de euro) în această ţară anul trecut. Austriecii s-au situat pe locul doi, cu 466 mili­arde de forinţi.

Turiştii americani au cheltuit 139 miliarde de forinţi.

2023 a fost un an record pentru turismul maghiar. Aproximativ 16 mi­li­oane de turişti străini au petrecut 41 milioane de nopţi în unităţi de cazare din Ungaria. Cel mai numeros grup de turişti străini a fost constituit de slovaci, cu peste 9 milioane, urmat de români şi austrieci.

Anul trecut, în sezonul estival, slovacii au fost cei mai numeroşi turişti la excursii de o zi, urmaţi de români şi austrieci, dar austriecii au cheltuit cel mai mult. În schimb, austriecii au efectuat cele mai multe excursii de cinci sau mai multe zile.

Veniturile totale înregistrate de unităţile turistice au atins 860 miliar­de de forinţi (2,2 miliarde de euro), cu 23% mai mult decât în 2022.

În Polonia, în perioada ianuarie-noiembrie 2023, numărul turiştilor străini a ajuns la 6.526.000, compara­tiv cu 5.329.000 în perioada similară a anului anterior. Germanii s-au situat pe primul loc, cu 1.500.000, urmaţi de ucraineni cu aproape 858.000, bri­tanici, cu 588.000, americani cu 44.200, cehi cu 324.000 şi italieni cu 181.000, relevă datele biroului central de statistică al ţării, citate de trade.gov.pl.

Faţă de perioada prepandemică, cele mai mari creşteri ale numărului de turişti care au vizitat Polonia au fost înregistrate de pe pieţele din Cehia, Lituania, America, Slovacia, Olanda şi Marea Britanie.

Nemţii au constituit cel mai numeros grup de turişti străini şi în Cehia anul trecut. În perioada ianuarie-decembrie 2023, nemţii au reprezentat un sfert din numărul total al turiştilor străini, cu 2,3 milioane de vizitatori. Slovacia a ocupat al doilea loc, cu 867.000 de vizitatori, urmată de Marea Britanie cu 759.000 de vizitatori. Polonezii, americanii şi italienii au fost printre cei mai frecvenţi vizitatori, notează tourism-review.com.

Aproximativ patru din zece turişti care au vizitat Cehia anul trecut au provenit din ţări vecine acesteia.

Germania a reprezentat de asemenea ţara de origine a celui mai numeros grup de turişti străini din Grecia în 2023. Numărul turiştilor germani s-a ridicat la patru milioane. Aceasta a fost urmată de Marea Britanie, cu un număr similar de turişti străini care au vizitat Grecia anul trecut.

În cazul Croaţiei, nemţii au condus după numărul înnoptărilor, 23,6 milioane.

În 2023, veniturile aduse de turiştii străini au atins 14,6 miliarde de euro, marcând o creştere de 11,4% faţă de perioada similară a anului anterior.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici