Romtelecom s-ar putea redenumi România Telecom. Serviciile, promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom

Romtelecom şi-ar putea schimba denumirea în România Telecom sau Telecom România până la finele acestui an dacă propunerea agreată de Consiliul de Admnistraţie va fi aprobată de acţionari, iar serviciile operatorului, cât şi cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.

Urmărește
527 afișări
Imaginea articolului Romtelecom s-ar putea redenumi România Telecom. Serviciile, promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom

Romtelecom s-ar putea redenumi România Telecom; servicii sub brandul "T" al Deutsche Telekom

"În ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie al Romtelecom, desfăşurată marţi, au fost discutate două variante de redenumire a Romtelecom: România Telecom şi Telecom România. În principiu, la nivelul Consiliului s-a agreat ca aceste două variante de redenumirea a Romtelecom să fie transmise acţionarilor companiei pentru a fi discutate", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Romtelecom, care au precizat că primele discuţii pe acest subiect au avut loc la finele lunii ianuarie.

Compania Romtelecom este controlată de grupul elen OTE - 54,01% şi statul român - 45,99%. Acţionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.

Sursele citate au mai spus că în cazul Cosmote România, unde Romtelecom deţine 30% din acţiuni, operaţiunile companiei de telefonie mobilă vor trece sub denumirea T-Mobile.

"În cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discută varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Într-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.

La finele lunii februarie, Ministerul pentru Societatea Informaţională şi consorţiul Swiss Capital-BT Securities-UBS Limited au semnat contractul pentru furnizarea de servicii de consultanţă la vânzarea participaţiei deţinute de stat la Romtelecom.

Consultantul va încasa 2,085% din profitul brut obţinut din vânzarea tuturor sau a unei părţi a acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom.

Conform datelor MSI, profitul brut este considerat diferenţa matematică dintre valoarea pachetului de acţiuni vândut şi, respectiv, valoarea aceluiaşi pachet de acţiuni deţinut calculat la valoarea sa nominal/contabilă înregistrată în evidenţele contabile ale ministerului.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat la începutul săptămânii trecute, la preluarea mandatului, că momentul şi mărimea pachetului de acţiuni Romtelecom care va fi listat trebuie alese cu grijă pentru a evita un eşec.

"În caz contrar, ne putem aştepta la un eşec, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani când listarea unei companii a avut loc în luna august şi interesul cumpărătorilor a fost redus, circa 1,5% din totalul acţiunilor listate", a spus Cotovelea.

La rândul său, fostul ministru Dan Nica a declarat că speră ca până la finele acestui an acţiunile deţinute de stat la Romtelecom să fie listate la bursă.

În 2013, Romtelecom şi Cosmote România au consemnat afaceri cumu­late de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici