- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.06.2014, 14:52)
- Adrian Dumitrache
Romtelecom şi Cosmote discută cu Ericsson externalizarea centrelor de comandă ale celor două reţele
Romtelecom şi Cosmote România discută cu Ericsson România pentru externalizarea centrelor de comandă ale celor două reţele (Network Operation Centre - NOC), încheierea contractului urmând să contribuie la eficientizarea costurilor celor doi operatori.
Urmărește
544 afișări
Romtelecom şi Cosmote discută cu Ericsson externalizarea centrelor de comandă ale celor două reţele (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)
"Romtelecom şi Cosmote România au optat pentru un model de afaceri ce presupune servicii de suport integrate în structurile organizaţionale de Operaţiuni şi Mentenanţă. Ca urmare a acestei decizii, unităţile de afaceri Întreţinere Reţea Pasivă, Monitorizare şi Operare Reţea Fixă şi Mobilă vor fi transferate către un partener extern. Acest partener extern a fost selectat ca rezultat al unei licitaţii organizate de către cele două companii, proces la care au participat jucători importanţi de pe piaţa locală şi internaţională de telecomunicaţii. Ca urmare a acestei licitaţii, cele două companii au intrat în discuţie cu Ericsson pentru a agrea un parteneriat pe acest proiect cheie", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii celor doi operatori.
Alte detalii despre contract (durată, valoarea, număr de salariaţi ai Romtelecom şi Cosmote care ar putea fi afectaţi) vor fi publicate "atunci când acestea vor fi disponibile", au mai spus sursele citate.
Surse din piaţa telecomunicaţiilor spun că la licitaţie au mai participat subsidiarele locale ale Alcatel Lucent şi Huawei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
La finele anului 2009, Romtelecom a anunţat că va transfera către Ericsson România, începând cu 11 ianuarie 2010, aproximativ 400 angajaţi care activează în prezent în departamentele Comutaţie şi Electroalimentare, în baza unui acord pe o perioadă de cinci ani pentru externalizarea unor operaţiuni de teren.
"Ericsson îşi va asuma în plus responsabilitatea pentru servicii de întreţinere corectivă şi preventivă de teren pentru activităţile de comutaţie şi electroalimentare. Contractul susţine strategia Romtelecom de a creşte eficienţa (...)", se arăta într-un comunicat comun al Romtelecom şi Ericsson România remis MEDIAFAX la 9 decembrie 2009.
Valoarea acordului nu a fost dată publicităţii, dar reprezentanţii Romtelecom au declarat pentru MEDIAFAX că este una dintre cele mai mari operaţiuni de acest tip din Balcani.
Surse din piaţa telecomunicaţiilor au declarat pentru MEDIAFAX că, alături de Ericsson România, au mai depus oferte şi filialele locale ale Nokia Siemens Networks şi Alcatel-Lucent.
Romtelecom este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicaţii. Acţionari sunt grupul elen OTE - 54,01% şi Ministerul pentru Societatea Informaţională - 44,99%.
Grupul german Deutsche Telekom care deţine 40% din OTE Group.
Anul trecut, Romtelecom a raportat venituri totale de 609,5 milioane de euro, în scădere cu 1,6% faţă de 2012.
Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a fost de 147,7 milioane de euro la nivelul întregului an, în scădere cu 11,1% comparativ cu 2012.
Cosmote România este al treilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă, după Orange România şi Vodafone România.
În 2013, veniturile au scăzut cu 0,9%, la 458,5 milioane de euro.
Profitul operaţional pro forma înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a fost 119 milioane de euro, cu aproape 1% mai redus faţă de 2012.
Operatorul mobil are ca acţionari pe Cosmote Group, parte a OTE Group - 70% şi Romtelecom - 30%.
Parte a grupului suedez Ericsson, filiala locală avea peste 1.400 de salariaţi şi afaceri de 543,7 milioane de lei ân 2011, conform ultimelor date disponibile la Ministerul Finanţelor Publice.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe