- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.04.2014, 13:29)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roşia Montană Gold Corporation disponibilizează aproximativ 80% dintre angajaţi, 1.000 de familii din Apuseni vor fi afectate
Aproximativ 1.000 de familii din zona minieră Apuseni vor fi afectate de reducerea activităţii companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care a anunţat că va disponibiliza aproximativ 80 la sută dintre angajaţi.
Urmărește
442 afișări
Roşia Montană Gold Corporation disponibilizează aproximativ 80% dintre angajaţi, 1.000 de familii din Apuseni vor fi afectate
Roşia Montană Gold Corporation arată, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că este constrânsă să-şi reducă foarte mult activitatea, efectul acestei măsuri fiind reducerea numărului de angajaţi cu aproximativ 80 la sută.
"Compania va depune la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba planul de restructurare, care presupune un program de concedieri colective, făcând toate eforturile posibile pentru a diminua impactul social al acestei măsuri. Cumulat, circa 1.000 de familii din zona minieră a Munţilor Apuseni vor fi afectate de reducerea activităţii companiei miniere", a precizat RMGC în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit companiei, 367 dintre cei 481 de salariaţi ai RMGC îşi vor pierde locul de muncă începând cu luna aprilie 2014, peste 100 de locuri de muncă din programele sociale finanţate de RMGC se vor pierde ca urmare a reducerii de activitate, alte peste 300 de locuri de muncă de la companiile furnizoare de bunuri şi servicii (materiale de construcţii, transport, reparaţii auto, alimente, papetărie, echipamente IT, servicii de arhitectură şi proiectare etc) din Roşia Montană, din zona Munţilor Apuseni şi din judeţul Alba se estimează că se vor pierde, iar 283 de beneficiari ai programului social pe care RMGC l-a derulat în Roşia Montană şi în zonă au rămas fără niciun sprijin.
Compania RMGC, care deţine o licenţă valabilă de exploatare minieră pentru zăcământul de aur şi argint de la Roşia Montană, precizează că va menţine, la un nivel restrâns, activităţile care permit păstrarea licenţei miniere şi continuarea avizării proiectului, la care se adaugă şi un nivel minim de activităţi administrative şi de suport.
"Se va reduce la minimum numărul angajaţilor implicaţi în alte activităţi care în acest moment sunt stopate sau foarte mult restrânse - cum ar fi construcţii, restaurarea obiectivelor de patrimoniu, cercetarea şi restaurarea galeriilor miniere, restaurarea caselor din centrul istoric al localităţii, activităţi de relocare, comunicare etc. Astfel, lucrările de amenajare a galeriei Cătălina Monuleşti vor fi suspendate, lucrările de proiectare şi reabilitare ale Centrului Istoric al Roşiei Montane vor fi suspendate, lucrările de amenajare a unităţilor de primire turişti (hotelul "Primăria Veche" precum şi pensiunea din Şcoala Veche) vor fi suspendate şi toate programele de asistenţă socială şi comunitară vor fi suspendate", se mai arată în comunicat.
Compania precizează că dincolo de efectele sociale, întreruperea programelor de investiţii şi restrângerea activităţii companiei miniere pot duce la degradarea ireversibilă a patrimoniului cultural, la pierderea tuturor progreselor făcute până acum în cercetare şi restaurare, precum şi la agravarea problemelor de mediu existente.
Pe parcursul anului 2013, proiectul Roşia Montană a fost evaluat de o comisie interministerială, de o comisie interparlamentară specială şi de toţi membrii Parlamentului României, fără a exista un răspuns final cu privire la autorizarea investiţiei.
Preşedintele Sindicatului Roşia Montană, Cristian Albu, declara, în 13 martie, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 400 din cei 500 de angajaţi ai companiei miniere Roşia Montană Gold Corporation, care din 1 martie se află în şomaj tehnic, vor fi disponibilizaţi începând din aprilie şi până la mijlocul lunii mai.
Compania Roşia Montană Gold Corporation este o societate minieră româno-canadiană care derulează proiectul minier de la Roşia Montană, aflându-se în prezent în stadiul de evaluare şi autorizare a acestuia. Proiectul ar însemna exploatarea cu cianuri a zăcământului auro-argintifer din zonă, astfel încât a stârnit numeroase controverse şi proteste.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Aproape 400 de angajaţi ai Roşia Montană Gold Corporation, aflaţi în şomaj tehnic, vor fi disponibilizaţi
Citește și: Korodi: Legislaţia nu permite avizarea proiectului Roşia Montană. Nu susţin proiectul Legii minelor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe