- Home
- Economic
- SEUL, (06.11.2013, 16:55)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Samsung are 39 miliarde de dolari în numerar şi va aplica o politică de achiziţii mai agresivă
Samsung Electronics are la dispoziţie 39 de miliarde de dolari în numerar şi intenţionează să aplice o politică de achiziţii mai agresivă decât până acum, pentru a se dezvolta dincolo de domeniul principal de activitate, cel al electronicelor de consum, de teamă că piaţa sa se apropie de saturaţie.
Urmărește
286 afișări
Samsung are 39 miliarde de dolari în numerar şi va aplica o politică de achiziţii mai agresivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Producătorul smartphone-urilor Galaxy va fi mai agresiv în tranzacţii, după ce din 2010 a cheltuit 1 miliard de dolari investind în 14 companii, a declarat miercuri directorul financiar, Lee Sang Hoon, la o întâlnire a conducerii grupului cu analiştii organizată la Seul, transmite Bloomberg.
Samsung analizează totodată stabilirea dividendelor la 1% din preţul mediu al acţiunilor, ceea ce ar putea dubla încasările investitorilor.
Cel mai mare producător de smartphone-uri, televizioare şi cip-uri de memorie la nivel mondial a organizat prima întâlnire a conducerii cu analiştii după 2005, pe fondul temerilor că segmentele pe care operează se apropie de nivelul maxim, în condiţiile în care producătorii low-cost din China exercită presiuni asupra preţurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Acţiunile Samsung se îndreaptă spre primul declin anual din ultimii cinci ani, din cauza creşterii dependenţei companiei de smartphone-uri. Analiştii anticipează încetinirea creşterii pe piaţa smartphone-urilor, chiar dacă unul din patru astfel de aparate comercializate la nivel mondial aparţin Samsung.
"Vom extinde strategia de fuziuni şi achiziţii, pentru a urmări oportunităţi într-o gamă variată de domenii. Compania vrea ca operaţiunile actuale să devină mai competitive, dar şi să profite de noi oportunităţi de dezvoltare viitoare", a spus Lee Sang Hoon.
Samsung a investit deja în companiile Sharp, Novaled şi Medison, în încercarea de a integra mai bine oferta în domeniile hardware şi software.
Lee a mai arătat că Samsung va cheltui în acest an 14 miliarde de dolari pentru cercetare şi dezvoltare, comparativ cu 8 miliarde de dolari în 2010.
Samsung a raportat un profit record pentru trimestrul al treilea, în urcare cu 25%, la 7,6 miliarde de dolari, datorită creşterii vânzărilor de smartphone-uri Galaxy şi cipuri de memorie. Veniturile au crescut cu 13% în trimestrul al treilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 55,6 miliarde de dolari.
Samsung are ca obiectiv atingerea unor vânzări anuale de 400 de miliarde de dolari până în 2020, a declarat co-directorul general Kwon Oh Hyun, la întâlnirea cu analiştii.
În acest an, Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy S4, smartwatch-ul Galaxy Gear, precum şi primul telefon cu ecran curbat. Totodată, a înregistrat design-ul unor ochelari inteligenţi, pentru a concura Google Glass.
Grupul a vândut în trimestrul al treilea 120 de milioane de telefoane, corespunzătoare unei cote de piaţă de 28,7%, potrivit companiei de analiză a pieţei Strategy Analytics.
Samsung anticipează că în acest an vânzările de aparate Galaxy S şi Note vor depăşi 100 de milioane de unităţi, a spus Shin Jong Kyun, directorul diviziei de dispozitive mobile.
La întâlnirea cu conducerea Samsung au participat 400 de analişti şi experţi în tehnologie.
Acţiunile Samsung au scăzut miercuri cu 2,3% la bursa din Seul, iar de la începutul acestui an au coborât cu 4,7%.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10