- Home
- Economic
- (07.05.2023, 19:19)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sancţiunile UE asupra petrolului rusesc costă compania petrolieră poloneză PKN Orlen milioane de euro pe zi
Interdicţia asupra ţiţeiului rusesc costă compania petrolieră poloneză controlată de stat milioane de dolari pe zi, în timp ce se străduieşte să găsească surse alternative de aprovizionare pentru rafinăria sa din Cehia.
Urmărește
4032 afișări
Daniel Obajtek, directorul executiv al PKN Orlen, a descris lipsa petrolului rusesc ca fiind o pierdere de aproximativ 27 de milioane de dolari pe zi, din cauza diferenţei de preţ de aproximativ 30 de dolari pe baril între petrolul rusesc mai ieftin şi livrările alternative.
"Nu aş numi-o pierdere: este vorba de a nu sprijini Rusia", a declarat el. "Acesta este un cost de piaţă care se aplică fiecărei companii care nu importă petrol din Rusia".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Cu toate acestea, el a declarat că firma sa încă foloseşte petrol rusesc transportat prin conducta Druzhba pentru rafinăria cehă a grupului din Litvínov, care nu a fost vizată până acum de sancţiuni, chiar dacă guvernul de la Varşovia face presiuni pentru sancţiuni mai dure din partea UE împotriva Moscovei.
"Înlocuirea completă a petrolului rusesc necesită o îmbunătăţire a logisticii livrărilor de petrol", a declarat el într-un interviu acordat Financial Times.
Anul trecut, UE a interzis importurile de petrol din Rusia pe cale maritimă, dar a exceptat petrolul transportat pe cale terestră prin reţeaua Druzhba, care leagă Rusia de ţările din Europa Centrală.
Obajtek a declarat că societăţile petroliere ruseşti continuă să "inunde Europa cu produse petrochimice" şi alte produse derivate din petrol, în ciuda sancţiunilor UE menite să reducă capacitatea Rusiei de a-şi finanţa războiul din Ucraina.
El a enumerat mai multe lacune care au permis sectorului petrolier al Rusiei să continue să câştige "bani decenţi" de la UE, fără a oferi dovezi concrete de încălcare a sancţiunilor.
"În concluzie, cred că sancţiunile ar trebui să fie mai severe. Nu ar trebui să fie doar un artificiu pentru a îmbunătăţi imaginea mediatică a Europei", a declarat Obajtek.
"Rusia nu vinde petrol şi gaze naturale, dar comercializează în continuare produse petrochimice în Europa. Ea generează marje nu numai pe hidrocarburi, ci şi pe procesare. Ca să nu mai vorbim de îngrăşăminte şi alte produse".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe