- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.05.2014, 13:56)
- Ana Maria Petcana
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sanofi transferă producţia sau ambalarea a zeci de medicamente la fabrica din România
Grupul francez Sanofi a transferat anul trecut 22 de medicamente la fabrica Zentiva din România, fosta Sicomed, pentru producţie sau ambalare, iar alte 30 de noi produse sunt în diverse stadii de transfer, se arată într-un raport al companiei.
Urmărește
1437 afișări
Sanofi transferă producţia sau ambalarea a zeci de medicamente la fabrica din România (Imagine: Shutterstock)
Din cele 22 de produse transferate anul trecut, 15 sunt fabricate complet şi pentru 7 este realizat doar procesul de ambalare.
De altfel, printre priorităţile companiei pentru acest an se numără transferul de noi produse şi diversificarea prezenţei Zentiva pe diverse pieţe prin exporturi, potrivit sursei citate.
Anul trecut, producătorul a realizat exporturi pentru circa 25 de produse (133 de forme farmaceutice) în Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Ungaria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 167 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
"Activitatea de export a crescut în anul 2013 la 19% din total venituri din vânzări, faţă de 7% in 2012. Vânzările la export s-au realizat preponderent in Germania (5,3 milioane lei), Franţa (26,2 milioane lei), Italia (7,8 milioane lei), dar şi in Polonia, Portugalia şi Cehia", se arată în raportul Zentiva.
Portofoliul Zentiva România include 112 de produse de uz uman, din care 107 medicamente şi 5 suplimente alimentare, sub formă de tablete, peleţi şi soluţii injectabile. Din totalul producţiei, 77% este comercializată pe piaţa internă şi 23% la extern.
Şi în acest an, compania va continua investiţiile în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, având alocat un buget 1,63 milioane euro.
În 2013, compania a investit 2,9 milioane euro în noi echipamente de producţie şi în upgradarea celor existente, obţinând şi autorizarea de fabricare de peleţi pentru produse medicinale investigaţionale.
De asemenea, o altă prioritate a companiei pentru anul în curs este menţinerea profitabilităţii fabricii şi a costurilor de producţie.
"Pentru 2014, obiectivul nostru este să ne păstrăm în top, concentrându-ne pe identificarea de oportunităţi de creştere şi pe diversificarea activităţilor", se menţionează în raport.
Compania şi-a bugetat pentru acest an o creştere cu 18,6% a profitului net, la 47,8 milioane lei (10,7 milioane euro). Profitul fabricii a crescut anul trecut cu 25% faţă de 2012, la 40,3 milioane lei (9,1 milioane euro), iar cifra de afaceri a urcat cu 20%, la 291 milioane lei (65,8 milioane euro).
Structura vânzărilor companiei a fost anul trecut formată din 80% medicamente cu prescripţie şi 20% produse eliberate fără reţetă.
Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deţine direct şi indirect 81,6% din acţiunile Zentiva.
În România, grupul francez Sanofi este prezent cu două entităţi juridice distincte - Sanofi-Aventis România şi Zentiva.
Zentiva avea la finele anului trecut 493 de angajaţi, cu 67 mai puţini comparativ cu 2012.
Sanofi România a ocupat anul trecut locul doi pe piaţa farmaceutică locală, cu o cotă de piaţă de 7% şi vânzări de 827,5 milioane lei, fiind devansată de compania Roche, potrivit datelor Cegedim.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe