Şase plantaţii de canabis, găsite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în Dâmboviţa

Şapte persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

231 afișări
Imaginea articolului Şase plantaţii de canabis, găsite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în Dâmboviţa

Şase plantaţii de canabis, găsite de poliţişti în urma unor percheziţii făcute în Dâmboviţa

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Dâmboviţa au documentat activitatea infracţională a şapte persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc.

Din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2022 - 1 iunie 2024, în judeţul Dâmboviţa, ar fi fost constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfăşurării de operaţiuni de cultivare, vânzare şi transport de canabis şi cocaină.

„Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracţional, în scopul comercializării rapide de droguri şi pentru păstrarea anonimatului, ar fi înfiinţat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de <Iarbă dulce>. De asemenea, acesta ar fi coordonat şi ar fi desfăşurat activităţi de vânzare de canabis şi cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 - 1 iunie 2024, ar fi înfiinţat şi întreţinut, cu sprijinul membrilor grupului, într-un imobil aflat în proprietatea sa, o cultură de canabis”, transmite luni IGPR.

În urma percheziţiilor făcute sâmbătă într-o clădire din oraşul Pucioasa, deţinută de liderul grupului infracţional organizat, au fost descoperite 6 plantaţii de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalaţii complexe de ventilare, încălzire şi udare, pentru întreţinerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conţinând substanţe de fertilizare, diverse cantităţi de fragmente vegetale, o presă destinată obţinerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat şi vidat, staţii de emisie-recepţie şi dispozitive anti-interceptare, pistoale şi o puşcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă.

Duminică, procurorii DIICOT au dispus reţinerea a şapte persoane pentru 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canabis,
poliţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici