Schimbare majoră la Google: Directorul general al gigantului tech a reorganizat conducerea şi structura companiei pentru a accelera dezvoltarea şi lansarea produselor AI

Directorul general al Google, Sundar Pichai, a reorganizat conducerea şi structura gigantului tehnologic pentru a accelera dezvoltarea şi lansarea de produse AI, după ce a fost criticat pentru lipsa de performanţă înregistrată în raport cu marile companii tech precum Microsoft, relatează Financial Times.

2019 afișări
Imaginea articolului Schimbare majoră la Google: Directorul general al gigantului tech a reorganizat conducerea şi structura companiei pentru a accelera dezvoltarea şi lansarea produselor AI

Toate echipele care lucrează în sectorul AI vor fi unificate în cadrul diviziei DeepMind, condusă de Demis Hassabis, potrivit unei note de serviciu publicate joi. 

O nouă echipă pentru platforme şi dispozitive, condusă de Rick Osterloh, vicepreşedinte senior pentru dispozitive şi servicii, va cuprinde personalul implicat în dezvoltarea hardware-ului şi software-ului care stă la baza sistemului Android sau a browser-ului Chrome. Hiroshi Lockheimer, şeful departamentului Android, va fi mutat pentru a lucra la alte produse, fiind înlocuit de Sameer Samat, vicepreşedinte al gestionării produselor pentru Android şi Google Play.

„Aceste schimbări continuă munca pe care am depus-o în ultimul an pentru a ne simplifica structura şi pentru a îmbunătăţi dinamica operaţională a firmei", a declarat Pichai. „Schimbările în cauză ne vor ajuta să extindem capacităţile ecosistemelor Android şi Chrome, să implementăm mai repede inovaţiile şi, pe plan intern, să accelerăm, de asemenea, procesul decizional."

Google încearcă să depăşească un eşec înregistrat din februarie, când compania a fost nevoită să întrerupă generarea de imagini în Gemini din cauza unui scandal legat de reprezentarea istorică inexactă a diferitelor etnii şi genuri. 

Pichai a fost criticat, de asemenea, pentru lipsa de vigoare în încercarea de a comercializa inteligenţa artificială generativă, în pofida faptului că tehnologia a fost creată intern de către cercetătorii săi. Unii au pus acest lucru pe seama structurii fragmentate a Google, a birocraţiei de complexe a firmei şi a lipsei unui plan coerent la nivelul întregii companiei pentru implementarea inteligenţei artificiale generative în întreaga sa gamă de produse şi servicii, a relatat Financial Times.

Parteneriatul de 13 miliarde de dolari încheiat de Microsoft cu OpenAI, care i-a oferit acces la mult-hulitul model ChatGPT, a reprezentat o lovitură semnificativă pentru Google, făcând ca rivalul său să devină cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume. Microsoft valorează acum peste 3 mld. dolari, faţă de Alphabet, a cărei capitalizare bursieră se află puţin sub nivelul de 2 mld. dolari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici