- Home
- Economic
- BUCURESTI, (27.11.2016, 12:07)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Se fac angajări. Locuri de muncă în Europa, prin reţeaua EURES
Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă într-o ţară europeană se pot înscrie în reţeaua EURES. Sunt vacante circa 1.800 de locuri de muncă, verificate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi girate de Comisia Europeană. Însă pe aceste posturi concurează toţi cetăţenii UE.
Urmărește
11262 afișări
Se fac angajări. Locuri de muncă în Europa, prin reţeaua EURES
Cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania, respectiv 806, fiind căutaţi, în special, muncitori necalificaţi în agricultură. Nu se solicită cunoaşterea limbii spaniole şi se oferă un salariu de 40,15 euro brut/zi plătibil la două săptămâni. Angajatul trebuie să achite lunar 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.
În Danemarca sunt disponibile 250 de posturi şi se caută tot lucrători în agricultură. Cerinţa este cunoaşterea limbii engleze nivel minim. Salariul minim pe lună pentru 172 de ore de lucru este de 690 de euro brut. Plata se face în funcţie de cantitatea de mazăre culeasă. Impozitul şi contributiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Şi în Germania sunt libere aproximativ 200 de locuri de muncă. Companiile vor să angajeze lucrători în metalurgie (9 euro brut pe oră), bucătari (2.000 de euro brut lunar), asistenţi medicali (salariu negociabil în funcţie de experinţa profesională), electricieni (9-11 euro brut pe oră), dezvoltator web (de la 2.500 de euro brut pe lună) etc. Condiţia impusă de angajatori este cunoaşterea limbii germane.
Iar în Italia sunt la mare căutare asistenţii medicali. Spitalele şi clinicile de aici pun la bătaie aproximativ 140 de posturi. Salariul mediu este de 10 euro brut pe oră.
În schimb, Marea Britanie are nevoie de 100 de îngrijitori pentru persoanele vârstnice. Salariile variază între 8 şi 15 lire pe oră, brut.
Bulgaria, Ungaria şi Austria le oferă celor în căutarea unui loc de muncă posibilitatea să se angajeze ca operatori în industria de prelucrare a lemnului (Bulgaria, salariu între 360 de euro şi 620 de euro brut lunar), muncitori în prelucrarea lemnului (Ungaria, salariul 820 de forinţi brut pe oră) sau zugravi (Austria, salariu între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună). Se solicită cunoaşterea limbii ţării în care se face angajarea sau a limbii engleze.
Candidaţii interesaţi trebuie să acceseze portalul naţional EURES - www.eures.anofm.ro, unde se pot vizualiza toate ofertele de muncă disponibile, detaliate pe ţări şi ocupaţii la secţiunea „Solicitanţi de loc de muncă”. De asemenea, poate fi contactat consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de pe raza de domiciliu şi al cărui contact se găseşte tot pe site.
Cei care nu se află în baza de date a agenţiei de ocupare vor trebui să depună următoarele acte: copie BI/CI sau paşaport, adeverinţă de la medicul de familie care să ateste starea de sănătate, CV în limba română şi într-o limbă de circulaţie europeană, cazier judiciar în original, valabil. Toate serviciile EURES sunt gratuite.
Citeşte şi: Rusia va tăia 300.000 de barili din producţia zilnică de petrol dacă OPEC aprobă îngheţarea cotelor
Citeşte şi: Povestea celei mai puternice femei de afaceri din lume. Cum a ajuns să conducă o afacere de 152 miliarde de dolari şi cum a făcut faţă celei mai „negre” perioade ale companiei
Citeşte şi: Alegerile parlamentare din România cresc riscul cheltuielilor suplimentare, avertizează Banca Mondială
Citeşte şi: Eurostat: România şi Bulgaria, cea mai mică pondere a taxelor şi a contribuţiilor sociale în PIB
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe