- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.03.2018, 21:10)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Se scumpesc gazele din 1 aprilie pentru o mare parte din populaţie. Cu cât vor creşte preţurile
Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE - a aprobat, joi, preţurile pentru gazelor la clienţii casnici, stabilind că de la 1 aprilie aceste costuri nu se vor schimba decât în cazul clienţilor Engie - cu 10%, respectiv cu 20-25 de lei.
Urmărește
4751 afișări
Se scumpesc gazele din 1 aprilie pentru o mare parte din polulaţie. Cu cât vor creşte preţurile
Potrivit ANRE, începând de la 1 aprilie, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale vor înregistra următoarea evoluţie:
- pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi
- pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrul IV 2016 - trimestrul I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh
- în cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici nu se modifică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Aşadar, scumpirea apare doar la clienţii casnici ai Engie, cu aproximativ 10%, de la 11,8 la 13 bani/kWh. Astfel că, în cazul unei gospodării abonate la Engie şi care are un consum mediu de 2.000 kWh pe lună, factura va creşte de la 236 la 260 de lei.
Engie furnizează gaze în Bucureşti şi în 19 judeţe din sudul ţării - regiunile Muntenia, Oltenia şi Dobrogea.
ANRE reaminteşte, într-un comunicat, că există un cadru legal care permite tuturor consumatorilor să îşi aleagă furnizorul de gaze naturale. „Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, nu implică modificări de ordin tehnic şi orice client final casnic de gaze naturale poate să treacă de la furnizarea în regim reglementat la furnizarea în regim concurenţial”, menţionează reglementatorul.
ANRE a pus la dispozitie, la pagina proprie de internet, o aplicaţie web de comparare a preţurilor în domeniul gazelor naturale denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent şi necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.
Clienţii finali de gaze naturale au posibilitatea accesării directe a comparatorului de preturi în domeniul gazelor naturale, urmărind linkul http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe