- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.11.2015, 10:29)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful ANAF i-a destituit pe directorii Finanţelor Publice Timişoara şi Iaşi. Reacţia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici
Preşedintele ANAF i-a eliberat din funcţie pe directorii generali de la direcţile generale regionale ale Finanţelor Publice Timişoara şi Iaşi, Ioan Dragomir şi Marian Bosianu, după ce aceştia au refuzat să primească un inspector de la Integritate în comisiile de examinare pentru promovare.
Urmărește
5539 afișări
Şeful ANAF i-a destituit pe directorii Finanţelor Publice Timişoara şi Iaşi (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Demiterea a venit în urma deciziei directorilor de la Iaşi şi Timişoara de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcţiei de Integritate pentru a face parte din comisiile de examinare care vor superviza examenele de promovare.
"Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa", a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Şeful Fiscului a extins regula instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcţiei de Antifraudă Fiscală şi în cadrul altor tipuri de examene, anume ca un inspector al Direcţiei de Integritate să fie prezent în cadrul comisiilor de examinare.
El a trimis la începtul lunii o circulară prin care s-au dispus măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional. Astfel, examenul de promovare se va organiza centralizat, la nivelul regiunii şi se va constitui o singura comisie de concurs/examen şi o singură comisie de soluţionare a contestaţiilor, iar din componenţa fiecăreia va face parte şi un funcţionar public din cadrul Direcţiei Generală de Integritate (DGI).
Atât ANFP, cât şi reprezentanţii Sedlex au contestat această măsură, precizând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea direcţiilor regionale.
"Din acest motiv, având în vedere că scopul final al acestei măsuri îl reprezintă eliminarea examenelor aranjate şi permiterea accesului la promovări doar pe baza competenţelor profesionale, directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităţilor procedurale", se mai arată în comunicat.
Din cei opt directori generali din teritoriu, şefii regionalelorTimişoara şi Iaşi au refuzat să îndeplinească solicitarea preşedintelui ANAF, încercând să blocheze astfel prezenţa unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici despre circulara ANAF privind concursurile: Am emis un punct de vedere legal, nu o contestaţie
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a anunţat, miercuri, că punctul de vedere al agenţiei în legătură cu circulara ANAF privind organizarea concursurilor a fost emis ca urmare a unei solicitări a sindicatelor din Finanţe şi nu reprezintă o contestaţie a deciziei şefului ANAF.
"ANFP a emis un punct de vedere legal ca urmare a solicitării Federaţiei (Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, n.r.), conform atribuţiilor ANFP în acest domeniu, acesta nefiind o contestaţie la adresa unei măsuri luate de conducătorul ANAF. Acest punct de vedere a fost transmis atât Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, cât şi ANAF", a comunicat agenţia.
Răspunsul ANFP a vizat "clarificarea unor aspecte legislative, prevăzute de actele normative în vigoare" şi a subliniat necesitatea respectării prevederilor legale privind numărul de membri desemnaţi în cadrul comisiilor de concurs şi al comisiiilor de soluţionare a contestaţiilor (trei membri, dintre care doi reprezentanţi ai instituţiei care face angajările respective şi un membru ANFP), competenţa de decizie privind componenţa comisiilor (Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice), respectiv respectarea termenelor privind elaborarea actelor normative de constituire a comisiilor - minimun 20 de zile înaintea concursului, potrivit sursei citate.
ANFP mai arată că a fost sesizată de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe cu privire la o circulară ANAF din 4 noiembrie potrivit căreia concursurile sau examenele de promovare din cadrul DGRFP se vor organiza centralizat, la nivelul regiunii, şi că se vor constitui comisii de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor din care vor face parte câte un funcţionar public din cadrul direcţiilor de specialitate de la nivelul ANAF - aparat central şi câte un funcţionar al Direcţiei Generale de Integritate.
Potrivit ANAF, ANFP şi Sedlex au contestat această decizie.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe