- Home
- Economic
- CHENGDU, CHINA, (14.11.2014, 11:12)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful Michelin Group: Economia României nu este acolo unde am vrea să fie
România este printre ţările din Europa Centrală şi de Est cu potenţial de creştere pentru Michelin, a declarat pentru MEDIAFAX Jean-Dominique Senard, directorul executiv al grupului francez, care însă s-a arătat nemulţumit de evoluţia economiei româneşti.
Urmărește
674 afișări
Jean-Dominique Senard, şeful Michelin Group (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"România, Serbia şi Ungaria au încă potenţial, chiar semnificativ, nu neapărat în această ordine, dar am un sentiment foarte puternic vizavi de potenţialul acestei zone. România ne place, nu suntem din întâmplare pe această piaţă. Ne place pentru că oamenii sunt foarte loiali, conştiincioşi şi lucrează foarte bine. Economia nu este acolo unde am vrea să fie, dar nici în Franţa nu este, dar potenţialul este acolo (pe piaţa românească, n.r.)", a spus Senard, directorul executiv al grupului francez Michelin, la summitul global Michelin Challenge Bibendum, organizat în oraşul Chengdu din China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Michelin Group este prezent în România din anul 2001, unde deţine trei fabrici, două la Zalău, judeţul Bihor (una produce cord melatic, utilizat la producerea anvelopelor, iar alta anvelope auto) şi una la Floreşti (judeţul Prahova), tot de anvelope, investiţiile pe piaţa locală - modernizare fabrici şi training şi dezvoltarea angajaţilor - ridicându-se la 300 milioane de euro. Michelin România are 3.000 de angajaţi.
Compania a mai cumpărat, la începutul anului trecut, un teren de 20 de hectare în Zalău, pentru care nu a anunţat încă vreun plan de investiţii.
Pe de altă parte, Michelin a decis în acest an să închidă fabrica din Budapesta, unde lucrează 512 oameni, iar producţia sub brandurile Taurus, Riken and Kormoran va fi relocată în România (Zalău), Polonia (Olsztyn) şi Germania (Karlsruhe şi Homburg).
În schimb, grupul a realizat o investiţie de 170 milioane de euro în Serbia.
Lansat în 1998, Michelin Challenge Bibendum reuneşte reprezentanţi din domeniul auto, factori decizionali din sfera politică, şi oameni de ştiinţă, care încearcă să găsească soluţii la provocările pe care le implică mobilitatea sustenabilă. În acest an, la Michelin Challenge Bibendum au participat 150 de companii şi parteneri, la eveniment fiind lansată o Carte Verde, cuprinzâd cinci elemente care trebuie implementate pentru a răspunde provocărilor ridicate de mobilitatea urbană.
Evenimentul din acest an are loc într-un context în care companiile vin cu soluţii noi de mobilitate dar şi într-un moment în care poluarea a crescut în mediul urban pe întreg globul, în primul rând ca urmare a creşterii înregistrate în sectorul transportului şi a numărului de maşini aflate în trafic.
Din 2011, comportamentul şi aşteptările populaţiei s-au schimbat. În plus, utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai spontană şi naturală, transformare care constituie o sursă importantă de progres. În aceste condiţii în doar câţiva ani, noi companii din domeniul tehnologiei au devenit jucători importanţi în sectorul transportului.
Având în vedere aceste evoluţii, Michelin şi partenerii săi propun în Cartea Verde mai multe măsuri care să rezolve cerinţele populaţiei în ceea ce priveşte mobilitatea, care trebuie să fie mai uşoară, mai ecologică şi mai plăcută. Aceste cerinţe trebuie soluţionate rapid, în special în ceea ce priveştesiguranţa rutieră, emisiile de bioxid de carbon, congestia urbană şi accesul la mobilitate.
"Mobilitatea va creşte foarte mult în următorii ani. Suntem parte din această mobilitate. Trebuie să mergi după cerere, altfel volumele scad. În ultimii 20 de ani ne-am concentrat pe dezvoltarea de soluţii de mobilitate sustenabilă. Am investit doar în ultimii trei ani, două miliarde de euro în activitatea de cercetare dezvoltare. Nu ne permitem să fim în urma avansului tehnologic, să alergăm după el, ci trebuie să fim înaintea lui", a explicat Senard.
Din acest an, divizia din România a grupului francez a devenit centru regional pentru Europa Centrală şi de Sud, coordonând activitatea din 12 ţări.
Michelin România a raportat anul trecut afaceri de 2,12 miliarde lei, în stagnare. În 2010, grupul francez şi-a stabilit pentru România o ţintă de creşte a afacerilor cu 50% până în 2020.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ponta spune că nu schimbă cota unică "pentru simplul motiv că preşedintele nu schimbă cote unice"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe