- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.03.2015, 18:26)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindicat Romatsa:Avem mai mulţi directori decât Germania şi Franţa la de trei ori mai mulţi angajaţi
Sindicaliştii de la Romatsa sunt nemulţumiţi de noua organigramă impusă de conducere, prin care ar fi fost create mai multe posturi de directori decât sunt în instituţiile similare din Germania şi Franţa, cu de peste trei ori mai mulţi angajaţi, şi cer retragerea şi rediscutarea documentului.
Urmărește
986 afișări
Sindicat Romatsa:Avem mai mulţi directori decât Germania şi Franţa la de trei ori mai mulţi angajaţi (Imagine: Cristian Matei/Mediafax Foto)
Potrivit sindicaliştilor din Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), prezenţi joi la o conferinţă de presă, noua organigramă "prevede o căpuşare, crearea de posturi noi pentru clica politică".
"Organigrama din 2007 prevedea şapte directori. În 2012, tot datorită presiunilor politice, am ajuns la o organigramă cu nouă directori, iar astăzi, datorită presiunilor politice şi aceloraşi interese, ni se prezintă o organigramă cu 13 directori, în condiţiile în care avem peste 1.500 de angajaţi. Seriviciul de trafic aerian din Germania, organismul similar ROMATSA, cu peste 5.000 de angajaţi, are doar trei directori. În Franţa, acelaşi furnizior, care are peste 7.000 de angajaţi, are patru directori", a spus Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicali prezenţi la conferinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, este reuşita Vestului decadent
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
El a mai spus că prezenta organigramnă a fost impusă cu încălcarea legii dialogului social.
La rândul lui, Alecu Florin Diaconu, alt lider sindical, a spus că, la întâlnirea cu directorul general Ion Aurel Stanciu, impusă de ministrul Transporturilor Ioan Rus, a cerut să fie anulată organigrama şi să fie întocmită una nouă care să permită Romatsa să rămână competitivă pe piaţa internaţională.
"De la 1 martie de când a intrat în funcţiune noua organigramă s-a intrat într-un lanţ continuu de ilegalităţi, s-a ajuns la haos, la o blocare a activităţii adminsitrative. Dacă eu azi depun o cerere de concediu, spre exemplu, nu se ştie cine o ia, cine o rezolvă. Acesta este motivul pentru care am cerut anularea tuturor deciziilor care au fost luate faţă de acestă organigramă, am cerut să o luăm de la capăt, să negociem şi să mergem pe principii acceptate de toţi", a mai spus Tudorache.
El a subliniat că sindicaliştii nu cer salarii mai mari sau alte drepturi, ci sunt îngrijoraţi că "au fost create prea multe posturi de şefi, directori, şefi de servicii, care spre sfârşitul anului ar putea duce la blocarea activităţii".
"Nu avem o problemă vizavi de salarizare. Nu cerem drepturi. Este îngrijorător că bugetul pe 2015 este făcut pentru un număr de 1.542 de salariaţi, iar organigrama prevede 1.618. Este o lipsă totală de profesionalism. Problema pe care o avem este că au fost create prea multe posturi de şefi, directori, şefi de servicii, care spre sfârşitul anului ar putea duce la blocarea activităţii", a declarat Tudorache.
Directorul Romatsa, Ion-Aurel Stanciu, declara, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii sindicaliştilor, desfăşurată la Ministerul Transporturilor, că "presiunile" acestora sunt "lipsite de substanţă atât timp cât noua structură organizatorică a regiei, care a intrat la 1 martie, nu prevede concedieri colective, concedieri individuale şi scăderi de salarii".
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe