- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.10.2017, 13:41)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şoferii, MONITORIZAŢI constant | Un sistem de camere video va fi amplasat pe autostrăzi şi DN1
Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect privind finanţarea cu peste 103 milioane de lei a unui sistem de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie de pe autostrăzile A1, A2, A3 şi DN1, Bucureşti - Ploieşti, care include şi camere video.
Urmărește
2273 afișări
Un sistem de monitorizare video va fi amplasat pe autostrăzi şi DN1
„Fiecare autostradă va avea un sistem propriu, al cărui nod central de comunicaţii va fi conectat la Centrul de Monitorizare şi Informare de la DRDP Bucureşti. Se asigură astfel controlul şi comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne şi disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Centrul de Monitorizare şi Informare va trebui refăcut astfel încât să integreze noile echipamente şi să corespundă actualelor cerinţe, precizează Ministerul Transporturilor (MT).
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Petrişor Peiu: Guvernul Ciolacu II începe cu austeritate
-
Diana Buzoianu, deputată USR: Nu am fugit de la guvernare, dar noi voiam nişte soluţii concrete
-
Revoluţia AI vine din China! DeepSeek V3 depăşeşte GPT-4 şi redefineşte limitele tehnologiei
Sistemul de monitorizare şi informare este compus din următoarele subsisteme: subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive, subsistem de monitorizare a traficului şi detecţie a incidentelor prin tehnologie video, subsistem de monitorizare video, subsistem de măsurare a condiţiilor meteo – rutiere, subsistem de cântărire dinamică şi măsurare dimensiuni, subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS), subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless, puncte de concentrare, subsistem de securitate şi subsistem de comunicaţii si electroalimentare.
MT propune aprobarea finanţării proiectului, în valoare de 103.628.218,89 lei cu TVA, din programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.
Hotărârea Guvernului privind aprobarea finanţării proiectului „Sistemul de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie de pe Autostrada A1, Bucureşti - Piteşti, Autostrada A2, Bucureşti - Cernavodă şi Autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti şi DN1, Bucureşti - Ploieşti", a fost publicată pe site-ul instituţiei.
Proiectul de act normativ este necesar pentru a implementa măsurile prevăzute în DIRECTIVA 2010/40/UE din 7 iulie 2010 privind cadrul pentru implementarea sistemelor de transport inteligente în domeniul transportului rutier şi pentru interfeţele cu alte moduri de transport reprezintă cadrul general la nivelul Uniunii Europene referitoare la Sistemele Inteligente de transport. Această directivă fost transpusă în legislaţia naţională prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2012 privind implementarea sistemelor de transport inteligente în domeniul transportului rutier şi pentru realizarea interfeţelor cu alte moduri de transport, aprobată prin Legea nr. 221/2012.
În cadrul programului de construcţii de noi autostrăzi/drumuri naţionale şi de reabilitare a celor existente, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) implementează Sistemele Inteligente de Transport (ITS - Intelligent Transport Systems), ca opţiune de creştere a siguranţei şi limitării impactului asupra mediului privind procesul de transport rutier, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu avertizează că atacurile aeriene asupra Yemenului vor continua, după ce șeful OMS a fost prins într-un atac mortal
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe