- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.11.2013, 17:55)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şova: Aşteptăm constructorii chinezi la proiecte de infrastructură, mai ales la cele în concesiune
Autorităţile sunt interesate de participarea firmelor de construcţii din China la proiecte de infrastructură, în special la cele realizate prin concesiune, unde investiţia este finanţată din fonduri private, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.
Urmărește
160 afișări
Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
"În materie de infrastructură suntem foarte interesaţi de participarea la proceduri de concesiune a companiilor din China, pentru că într-o procedură de concesiune presupune că şi construcţia, şi finanţarea se fac din resurse private, deci nu publice, şi normal că forţa financiară a companiilor chineze şi cea a băncilor din China este foarte importantă", a declarat Şova, prezent la Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est.
El a adăugat că autorităţile au invitat constructorii chinezi să participe şi la licitaţii care presupun finanţări din fonduri europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează onomastica
-
Războiul intră într-un nou an. Ucraina pierde teren în faţa Rusiei, dar Zelenski promite rezistenţă totală în 2025
-
Rusia a oprit complet livrările de gaze spre Europa prin Ucraina în acestă dimineaţă. Efecte în lanţ pentru Moldova, Ungaria, Slovacia, Austria. Ce spune UE
"Eu am spus, şi cu umor la un moment dat, că e greu să câştigi, dacă nu participi", a spus Şova.
El a precizat că, până în prezent firmele din China nu au participat la licitaţii dintr-o reticenţă subiectivă generată de ideea că în spaţiul european acestea nu câştigă.
Compania China Communication Construction Company s-a înscris, în consorţiu, la licitaţia pentru Craiova-Piteşti, dar şi la Comarnic-Braşov, de la ultima retrăgându-se.
Şova a precizat că pentru Autostrada Transilvania partea chineză şi-a exprimat interesul încă din vară, dar pentru acest proiect autorităţile încă nu au decis care va fi varianta de finanţare.
Ministrul a mai spus că în prezent orice companie chineză poate participa la licitaţii, în condiţiile respectării reglementărilor din legislaţia românească şi europeană.
Şova a arătat în cadrul unei sesiuni dedicate infrastructurii de transport că în domeniul autostrăzilor autorităţile intenţionează să finalizeze până la finele anului 2014 loturile 1 şi 2 de la Nădlac-Arad şi lotul 3 de la Sibiu-Orăştie, în 2015 urmând să fie date în folosinţă lotul 2 de la Timişoara-Lugoj şi loturile 2, 3, 4 de la Lugoj-Deva.
"La sfârşitul lui 2015 vom avea o autostradă continuă de la Nădlac, de la graniţa de vest a ţării, până la mijlocul ţării, la Sibiu", a declarat Şova.
În plus, până în 2016 vor fi finalizate şi tronsoanele Sebeş-Turda şi Câmpia Turzii-Târgu Mureş. "În următoarea perioadă de programare 2014-2020, finanţările pentru infrastructura de transport se vor tripla la nivel european şi se ridică la 26 miliarde euro, din care România va beneficia de trei miliarde euro", a spus ministrul.
Pentru acest interval sunt vizate autostrăzile Sibiu-Braşov, Braşov-Bacău, Sibiu-Piteşti, o nouă secţiune a centurii Bucureşti, Bacău-Paşcani-Iaşi şi Craiova-Calafat, potrivit sursei citate.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Premier chinez: Autorităţile trebuie să creeze o ambianţă bună pentru colaborarea între firme
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe