- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.11.2013, 17:55)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şova: Aşteptăm constructorii chinezi la proiecte de infrastructură, mai ales la cele în concesiune
Autorităţile sunt interesate de participarea firmelor de construcţii din China la proiecte de infrastructură, în special la cele realizate prin concesiune, unde investiţia este finanţată din fonduri private, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.
Urmărește
160 afișări
Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
"În materie de infrastructură suntem foarte interesaţi de participarea la proceduri de concesiune a companiilor din China, pentru că într-o procedură de concesiune presupune că şi construcţia, şi finanţarea se fac din resurse private, deci nu publice, şi normal că forţa financiară a companiilor chineze şi cea a băncilor din China este foarte importantă", a declarat Şova, prezent la Forumul economic China-Europa Centrală şi de Est.
El a adăugat că autorităţile au invitat constructorii chinezi să participe şi la licitaţii care presupun finanţări din fonduri europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Eu am spus, şi cu umor la un moment dat, că e greu să câştigi, dacă nu participi", a spus Şova.
El a precizat că, până în prezent firmele din China nu au participat la licitaţii dintr-o reticenţă subiectivă generată de ideea că în spaţiul european acestea nu câştigă.
Compania China Communication Construction Company s-a înscris, în consorţiu, la licitaţia pentru Craiova-Piteşti, dar şi la Comarnic-Braşov, de la ultima retrăgându-se.
Şova a precizat că pentru Autostrada Transilvania partea chineză şi-a exprimat interesul încă din vară, dar pentru acest proiect autorităţile încă nu au decis care va fi varianta de finanţare.
Ministrul a mai spus că în prezent orice companie chineză poate participa la licitaţii, în condiţiile respectării reglementărilor din legislaţia românească şi europeană.
Şova a arătat în cadrul unei sesiuni dedicate infrastructurii de transport că în domeniul autostrăzilor autorităţile intenţionează să finalizeze până la finele anului 2014 loturile 1 şi 2 de la Nădlac-Arad şi lotul 3 de la Sibiu-Orăştie, în 2015 urmând să fie date în folosinţă lotul 2 de la Timişoara-Lugoj şi loturile 2, 3, 4 de la Lugoj-Deva.
"La sfârşitul lui 2015 vom avea o autostradă continuă de la Nădlac, de la graniţa de vest a ţării, până la mijlocul ţării, la Sibiu", a declarat Şova.
În plus, până în 2016 vor fi finalizate şi tronsoanele Sebeş-Turda şi Câmpia Turzii-Târgu Mureş. "În următoarea perioadă de programare 2014-2020, finanţările pentru infrastructura de transport se vor tripla la nivel european şi se ridică la 26 miliarde euro, din care România va beneficia de trei miliarde euro", a spus ministrul.
Pentru acest interval sunt vizate autostrăzile Sibiu-Braşov, Braşov-Bacău, Sibiu-Piteşti, o nouă secţiune a centurii Bucureşti, Bacău-Paşcani-Iaşi şi Craiova-Calafat, potrivit sursei citate.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Premier chinez: Autorităţile trebuie să creeze o ambianţă bună pentru colaborarea între firme
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru