- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.04.2013, 15:21)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spaţiile comerciale stradale, de peste trei ori mai scumpe în Bucureşti decât din alte oraşe mari
Chiriile spaţiilor comerciale stradale din centrul Bucureşti ajung şi la 58 de euro/mp/lună, cum este cazul unui spaţiu de pe Bulevardul Magheru, în condiţiile în care în provincie maximul este de circa 20 de euro pe metru pătrat pe lună, potrivit unei analize a Imobiliare.ro.
Urmărește
326 afișări
Spaţiile comerciale stradale, de peste trei ori mai scumpe în Bucureşti decât din alte oraşe mari (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Analiza are la bază ofertele listate pe site-ul Spatiicomerciale.ro, proiectul online specializat pe segmentul comercial, lansat în acest an de portalul Imobiliare.ro.
"Mai mult decât orice alt sector al pieţei imobiliare, segmentul spaţiilor comerciale este deosebit de susceptibil la factorul localizare, ca urmare a dependenţei vânzărilor de traficul pietonal. Astfel, deşi situate teoretic în aceeaşi zonă, două proprietăţi pot avea preţuri extrem de diferite, în funcţie chiar de pe ce parte exactă a străzii sunt amplasate", au declarat autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Astfel, în zona centrală a Bucureştiului, spaţii comerciale situate pe străzi secundare pot fi închiriate şi cu 20 de euro pe metru pătrat pe lună.
Pe marile artere comerciale însă, preţurile pornesc de la circa 50 de euro pe metru pătrat pe lună. Pe Bulevardul Magheru, spre exemplu, proprietarul unui magazin de 20 de metri pătraţi situat la parterul blocului Eva cere 58 de euro pe metru pătrat, respectiv 1.160 de euro pe lună. Pe Calea Victoriei, un spaţiu de 560 de metri pătraţi amplasat chiar lângă Teatrul Odeon poate fi închiriat cu 50 de euro pe metru pătrat (un total de 28.000 de euro pe lună). Pe Calea Dorobanţilor, o suprafaţă de 98 de metri pătraţi aflată la parterul unui bloc de apartamente poate fi închiriată cu aproape 55 de euro pe metru pătrat, respectiv circa 5.370 de euro pe lună.
După Capitală, pe al doilea loc în topul oraşelor cu cele mai mari chirii practicate în zonele centrale se situează Timişoara. Aici, preţurile cerute de proprietari pornesc de la 18-20 de euro pe metru pătrat. Astfel, o suprafaţă de 100 de metri pătraţi situată la parterul unui bloc de apartamente costă 20 de euro pe metru pătrat, respectiv 2.000 de euro pe lună.
În Braşov, un spaţiu comercial de 200 de metri pătraţi situat în zona 15 Noiembrie are un preţ cerut de 17 euro pe metru pătrat, ceea ce echivalează cu un total de 3.400 de euro pe lună. Proprietatea dispune şi de un teren de 200 de metri pătraţi, destinat parcării şi teraselor.
În Cluj-Napoca, în zona Republicii, un magazin de 45 de metri pătraţi poate fi închiriat cu puţin peste 12 euro pe metru pătrat, respectiv aproape 550 de euro pe lună. Proprietatea face parte dintr-o vilă. În Iaşi, un spaţiu stradal de 223 de metri pătraţi are un preţ cerut de 10 euro pe metru pătrat, adică 2.230 de euro pe lună.
Constanţa se situează pe ultimul loc în rândul oraşelor analizate la capitolul cele mai mari chirii. În oraşul de la malul mării, un spaţiu de 140 de metri pătraţi situat la parterul unui bloc nou (în apropiere de Bulevardul Tomis) poate fi închiriat cu 7,5 euro pe metru pătrat, respectiv 1.050 de euro pe lună. Proprietatea este în curs de finisare, urmând a fi finalizată în luna mai 2013.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe