- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.06.2013, 19:08)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ştefan Bucătaru, numit director general al Transelectrica
Ştefan Gheorghe a fost revocat, marţi, din funcţia de director general al Transelectrica (TEL), după doar patru luni de mandat, iar pe poziţia rămasă vacantă a fost numit Ştefan-Doru Bucătaru, membru în Consiliul de Supraveghere al companiei şi fost director general al Teraplast (TRP).
Urmărește
1561 afișări
Ştefan Bucătaru, numit director general al Transelectrica (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Potrivit Deciziei nr. 22/25.06.2013 a Consiliului de Supraveghere, începând cu data de 25.06.2013: se revocă din funcţia de preşedinte al Directoratului, denumit alternativ şi director general executiv sau Chief Executive Officer - CEO - al societăţii, domnul Ştefan Gheorge, numit provizoriu în acestă calitate până la selectarea membrilor Directoratului (...), cu aceeaşi dată încetând contractul de mandat nr.C75/11.03.2013, încheiat cu acesta; se numeşte în funcţia de Preşedinte al Directoratului (...) Ştefan-Doru Bucătaru, până la numirea membrilor Directoratului", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Transelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Gheorghe a preluat conducerea Transelectrica la mijlocul lunii februarie, dată când era director general interimar al Hidroelectrica, din iunie 2012.
Transelectrica a anunţat tot marţi, prin alt comunicat, că Ovidiu-Petrişor Artopolescu, fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere. Artopolescu a fost ales preşedinte al CS la începutul lunii iunie.
Pe poziţia rămasă vacantă a fost numit Ion-Toni Teau, director general Lasselsberger.
Artopolescu a intrat în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica la mijlocul lunii martie, iar la finele lunii mai a fost reales membru în consiliu. Într-o AGA derulată la finele lunii mai, au fost înlocuiţi patru din cei şapte membri ai consiliului, la doar două luni şi jumătate de la numirea în funcţie. Consiliul de Supraveghere a fost ales prin metoda votului cumulativ, care permite acţionarilor minoritari într-o companie listată să poată avea măcar un membru în Consiliu.
Noii membri în Consiliul de Supraveghere sunt Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Dan Sandu (preşedinte MKB Nextebank), Ştefan Doru Bucătaru (fost director general al Teraplast), Gheorghe Diaconu (director în Transelectrica).
Alături de Artopolescu, din vechiul Consiliu au rămas în funcţie Andrei Mihai Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, care a fost susţinut de SIF Oltenia) şi Radu Bugică (susţinut de Fondul Proprietatea).
Potrivit deciziilor AGA derulate la finele lunii mai, remuneraţiile brute lunare pentru membri Directoratului Transelectrica au fost stabilite la sume cuprinse între 6.800 de lei (1.500 euro) şi 38.000 de lei (8.800 euro), iar pentru membrii CS au fost de 7.000 lei (1.600 euro) net pe lună. Remuneraţiile sunt provizorii şi urmează o altă AGA în care să se definitiveze, în funcţie de un plan de administrare. Indemnizaţiile au fost stabilite la o zi după ce premierul Ponta a anunţat plafonarea salariilor în societăţile de stat.
Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controlează prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 6,3%.
Acţiunile Transelectrica au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,93%, la 12,83 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 940,4 milioane lei (209,6 milioane euro).
Citeşte şi:
Indemnizaţii de 8.800 euro la Transelectrica, la o zi după ce Ponta anunţă limitarea salariilor
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe