- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.05.2014, 17:51)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România
Peste 20.000 de străini vin anual pentru intervenţii medicale în România, în special pentru chirurgie estetică şi tratamente dentare, şi cheltuiesc pe serviciile medicale, cazare şi masă mai mult de 60 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor din turism şi medicină.
Urmărește
295 afișări
Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România (Imagine: Shutterstock)
"Nu există o statistică oficială în acest sens, dar din discuţiile noastre cu reprezentanţii turismului medical, putem estima că peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical în România", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent la o conferinţă internaţională de turism medical la Bucureşti.
Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), un străin cheltuieşte, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o intervenţie medicală în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Un astfel de turist stă în România minim 14 zile într-un an, pentru că în afara tratamentului în sine va trebui să revină şi la consultaţii. Astfel, cheltuiala medie pe cazare şi masă ajunge, de asemenea, la 1.500 de euro de persoană.
Din cei 20.000 de străini, aproximativ 8.000 vin pentru chirurgie estetică, 7.000 pentru intervenţii dentare complexe (implanturi etc.), iar restul pentru operaţii de micşorare a stomacului, investigaţii oftalmologice în spitale private şi alte tratamente.
Cei mai mulţi străini care vin pentru servicii medicale provin din Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Israel şi au între 40 şi 60 de ani, spune Răzvan Nacea, purtător de cuvânt al ANAT pentru turism medical şi director de agenţie de turism medical.
"Pentru a atrage pacienţi din alte ţări, cabinetele şi clinicile dentare încheie parteneriate cu agenţii din străinătate. Serviciile medicale din România sunt mult mai ieftine comparativ cu în multe ţări din Europa, iar pacienţii pot ajunge astfel să facă economii considerabile venind aici", a afirmat Dragoş Răducan.
Societatea Română de Reabilitare Orală şi Societatea Română de Turism Medical Dentar a organizat în perioada 27-28 mai, în parteneriat cu FPTR, o conferinţă internaţională pe tema turismului medical şi medical dentar.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe