- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.02.2017, 16:59)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Sărăcia şi lipsa locurilor de muncă sunt cele mai acute probleme ale României
Sărăcia, condiţiile oferite de sistemul medical şi lipsa locurilor de muncă reprezintă problemele sociale care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare, potrivit unui studiu realizat de EXACT Cercetare şi Consultanţă şi compania WaveTreeZero.
Urmărește
3638 afișări
Studiu: Sărăcia şi lipsa locurilor de muncă sunt cele mai acute probleme ale României (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
Potrivit studiului, 75% din români consideră că problemele sociale ce ţin de sărăcie, precum lipsa locurilor de muncă în anumite zone, acces limitat la educaţie în zonele sărace şi condiţiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare.
Pe locul al doilea sunt situate problemele ce ţin de drepturile angajaţilor, precum dreptul la concediul de odihnă şi concediul medical, cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave şi problematice - cu un procent de 29% - şi probleme ce ţin de drepturile omului - cu un procent de 18%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Cu procente mult mai mici, de 8-9%, temerile legate de încălzirea globală şi alte probleme ecologice, inegalitatea de gen şi drepturile animalelor se situează pe următoarele locuri în lista domeniilor prioritare de rezolvat în România.
Persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani oferă aceeaşi prioritate problemelor sociale, cu câteva diferenţe: pentru tineri, sunt mai importante problemele ce ţin de sistemul medical (73%) comparativ cu cele legate de sărăcie (66%). De asemenea, aceste persoane acordă o prioritate mai mare cazurilor sociale grave (30%), comparativ cu problemele ce ţin de drepturile angajaţilor (24%), potrivit studiului citat.
Comparativ cu populaţia de 15-60 de ani, tinerii din România prioritizează mai mult problemele legate de drepturile animalelor (15%), inegalitatea de gen (13%) şi încălzirea globală sau alte probleme ecologice (12%), aliniindu-se astfel mai mult cu preocupările pe care le au tinerii din alte ţări. Problemele care ţin de drepturile omului sunt considerate mai puţin o prioritate pentru tineri (doar 8%).
Potrivit studiului, 80% din români menţionează că aruncă gunoiul doar în spaţii special amenajate, 71% folosesc becuri economice chiar dacă sunt mai scumpe, 71% achiziţionează electrocasnice de clasă energetică A, 69% refolosesc pungile de plastic ca pungi de gunoi sau pentru cumpărături, 67% recurg la folosirea serviciului de emitere online a facturilor pentru a evita risipa de hârtie, 60% economisesc apa la treburile casnice, şi 53% recurg la utilizarea eficientă a energiei electrice.
Datele au fost obţinute printr-un studiu cantitativ şi unul calitativ. Cel cantitativ, online, a fost realizat în luna ianuarie 2017, pe un eşantion de 400 de respondenţi, cu vârsta de 15-60 de ani din mediul urban. Potrivit autorilor studiului, eroarea de eşantionare este de +/-4.9%.
Citeşte şi: Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: România este destul de vulnerabilă din punctul de vedere al securităţii cibernetice
Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după vizita pe autostrada Lugoj – Deva: „Şefii de proiect au minţit"
Citeşte şi: Banca Mondială, interesată de structurarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii al României
Citeşte şi: Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor: Constituţia şi legile ţării trebuie respectate şi pe internet
La studiul calitativ, realizat în luna decembrie 2016, au participat 200 de respondenţi din Bucureşti. Studiul a fost realizat într-o comunitate online de research având ca target tinerii din generaţia numită „Millennials”.
EXACT Cercetare şi Consultanţă este o companie specializată în domeniul cercetării de piaţă, al sondajelor de opinie şi al consultanţei în marketing.
WaveTreeZero este o companie de cercetare care adaptează metodologiile de cercetare de piaţă clasice (calitative şi cantitative) la contextul digital actual.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe