- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.01.2017, 16:31)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tarifele de rovinietă se schimbă din 20 ianuarie. Cât vor plăti şoferii
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că începând cu data de 20 ianuarie 2017 ora 00.00 vor intra în vigoare noile valori ale tarifului de utilizare – rovinieta.
Urmărește
66954 afișări
Tarifele de rovinietă se schimbă din 20 ianuarie. Cât vor plăti şoferii (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)
Tarifele, stabilite în funcţie de tipul de vehicul şi durata de utilizare a infrastructurii rutiere, au rămas neschimbate pentru autoturisme: 3 euro pe 7 zile, 7 euro pe 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile, respectiv 28 de euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport marfă cu Masa Totală Maximă Autorizată (MTMA) mai mică de 3,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 6 euro pe 7 zile, 16 euro pe 30 de zile, 36 de euro pentru 90 de zile, respectiv 96 de euro pentru 12 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 4 euro pentru o zi, 16 euro pe 7 zile, 32 de euro pe 30 de zile, 92 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA cuprinsă între 7,5 şi 12 tone, noile tarife de rovinietă sunt: 7 euro pentru o zi, 28 de euro pe 7 zile, 56 de euro pe 30 de zile, 160 de euro pentru 90 de zile, respectiv 560 de euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone şi cu maximum trei axe (inclusiv), noile tarife de rovinietă sunt: 9 euro pentru o zi, 36 de euro pe 7 zile, 72 de euro pe 30 de zile, 206 euro pentru 90 de zile, respectiv 720 de euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone şi cu minimum patru axe (inclusiv), noile tarife de rovinietă sunt: 11 euro pentru o zi, 55 de euro pe 7 zile, 121 de euro pe 30 de zile, 345 de euro pentru 90 de zile, respectiv 1.210 euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport de persoane cu un număr de scaune (inclusiv şofer) cuprins între 9 şi 23, noile tarife de rovinietă sunt: 2 euro pentru o zi, 20 de euro pe 7 zile, 52 de euro pe 30 de zile, 120 de euro pentru 90 de zile, respectiv 320 de euro pentru 12 luni.
Pentru vehiculele de transport de persoane cu mai mult de 23 de locuri (inclusiv şofer), noile tarife de rovinietă sunt: 7 euro pentru o zi, 35 de euro pe 7 zile, 91 de euro pe 30 de zile, 210 euro pentru 90 de zile, respectiv 560 de euro pentru 12 luni.
Potrivit CNAIR în data de 20 ianuarie 2017, în intervalul orar 00.00-02.00 „există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR), întreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife. „În situaţia în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 20 ianuarie 2017, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale”.
Rovinietele achitate anterior datei de 20 ianuarie 2017 îşi menţin valabilitatea.
„Până la finalizarea condiţiilor tehnice de implementare cu operatorii de telefonie mobilă din România a noilor categorii (G si H), emiterea rovinietelor prin intermediul serviciului de mesagerie scurtă (SMS) se va putea realiza doar pentru categoriile A, B, C, D, E, F. La momentul la care vor fi definitivate condiţiile tehnice pentru implementarea serviciului de emitere roviniete prin SMS pentru categoriile G si H, CNAIR vă informa utilizatorii reţelei de drumuri naţionale cu privire la acest aspect. De asemenea, precizăm că lista cu punctele de distribuţie pentru achiziţionarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se regăseşte la: http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/puncte-de-distributie”, precizează CNAIR.
Noile tarife au fost stabilite conform modificărilor aduse prin Legea nr. 221/2016, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
Citeşte şi: Bogdan Chiriţoiu, preşedintele CC: Cei afectaţi de scoaterea sortimentul de benzină Eco Premium pot primi despăgubiri
Citeşte şi: ANALIZĂ: Piaţa auto a avut cel mai bun an din şase, atât la maşini noi, cât şi la autoturisme rulate
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe