- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.02.2013, 11:35)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţiriac: În România nu ştie nimeni să calculeze costurile unui eveniment sportiv
România trebuie să organizeze evenimente sportive majore, cum ar fi un campionat european de fotbal, însă are nevoie să-şi dezvolte infrastructura, iar pe de altă parte nimeni nu ştie deocamdată la nivel local să calculeze corect costurile unor competiţii sportive, afirmă Ion Ţiriac.
Urmărește
309 afișări
Ţiriac: În România nu ştie nimeni să calculeze costurile unui eveniment sportiv (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)
"Sunt costuri. Din păcate, încă, costurile în sport în România nu ştie să le calculeze nimeni. Toată lumea începe să urle: <<Gratis, gratis!>>,<<Două milioane de euro meciul lui Bute, ia uite ce ... >>. Eu cu două milioane de euro nu-mi construiesc o toaletă la un turneu de tenis", a spus omul de afaceri la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.
Întrebat ce părere are despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), găzduit la Braşov, Ţiriac crede că evenimentul a fost “foarte decent” organizat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
“Eu nu vreau să facem o furtună într-un pahar cu apă. Este o treabă importantă. În primul rând este legată de numele olimpic, Şi cu asta am spus tot. Dumnezeu ne-a dat nouă şi Carpaţii, din când în când ne mai dă şi zăpadă, iar dacă nu-i zăpadă acum sunt nişte tunuri care-o fac peste noapte. Acest FOTE a fost foarte, foarte decent organizat, în toată regula. (...) Am primit o scrisoare de la preşedintele federaţiei internaţionale, spunându-mi: <<Măi Ion, ce-aţi făcut acolo, extraordinar, formidabil, când vreţi un grand prix, când vreţi o cupă mondială?>>”, a spus el.
Fostul tenisman consideră că patinoarul de la Braşov este senzaţional, dar ar fi fost indicat să aibă o capacitate de 5.000 de locuri, şi nu 1.500.
Ţiriac a afirmat, răspunzând unei întrebări, că a mers până la Braşov cu elicopterul, pentru că nu îi mai face plăcere să conducă, dar că este primordial să existe autostradă.
În opinia sa, construcţia tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov, unul din obiectivele anunţate de Guvern, poate fi terminată într-un an şi jumătate dacă există banii şi “profesionistul” care să o realizeze.
“Treburile acestea se fac repede. (...) Există lege. Şi pe mine mâine dimineaţă mă expropriază de la aeroport, de unde am Ţiriac Air, între piste, am 50 de hectare pe care trebuia să le fac pentru întreţinere. Vine statul şi poate să mă exproprieze mâine dimineaţă. Mai este un mic detaliu în 2013, care nu era în 1999 sau 1998: trebuie să mă despăgubească cu un preţ real. Şi asta trebuie făcută. Întâi te expropriază şi pe urmă te despăgubeşte”, a spus omul de afaceri.
Referitor la infrastructură, el a afirmat că îl deranjează foarte mult că România nu se află la acest capitol măcar la nivelul ţărilor emergente.
“Noi întotdeauna am sperat. Părinţii mei au sperat, eu la 20 de ani speram, la 40 de ani mai mult, la 60 de ani şi mai mult, acum împlinesc 74 şi tot sper. Sper să împlinesc şi 84 dacă voi avea noroc, ca să văd şi eu autostrăzile, să văd aeroporturile. Infrastructura joacă un rol foarte important pentru noi. Am greşit-o, uite că sunt peste 22 sau 23 de ani şi nu avem aproape nimic, şi am rămas singularizaţi în Europa”, a mai spus Ţiriac.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe