- Home
- Economic
- CONSTANŢA, (13.11.2013, 14:14)
- Andreea Unturica , Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tirurile vor putea tranzita de joi Canalul Dunăre-Marea Neagră pe o ambarcaţiune de mare tonaj
Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) SA" a anunţat, miercuri, că ambarcaţiunea de mari dimensiuni care va asigura transportul maşinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone către sudul litoralului îşi va începe activitatea de joi, 14 noiembrie.
Urmărește
236 afișări
Tirurile vor putea tranzita de joi Canalul Dunăre-Marea Neagră pe o ambarcaţiune de mare tonaj (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)
Tranzitul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost interzis peste podul de la Agigea de la data de 1 octombrie, din cauza uzurii podului care ar putea ceda sub presiunea traficului, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa acestea folosesc mai multe rute ocolitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Încă de atunci soluţia aleasă pentru ca autocamioanele să poată trece peste Canalul Dunăre - Marea Neagră a fost folosirea unei ambarcaţiuni, nava fiind găsită la Navrom Galaţi. Aceasta a necesitat însă unele modificări pentru a putea fi folosită pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, astfel că abia săptămâna aceasta a ajuns la Constanţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Gabara, ambarcaţiune de mari dimensiuni, are o lăţime de 14 metri şi o lungime de 60 de metri, iar la bordul ei vor putea urca nouă autohevicule mari.
Ambarcarea se va face chiar de la piciorul podului de la Agigea, unde au fost amplasate nişte pontoane ce vor ajuta la urcarea autovehiculelor de pe mal pe vas, iar durata unei curse va fi de aproximativ 25 de minute.
La vremea respectivă directorul ACN SA, Daniel Georgescu, declara că se va percepe o taxă de tranzitare a canalului, care va fi stabilită în funcţie de tranzit.
"Nu va fi o taxă normală, cum este la tranzitarea Dunării. Va fi cât să poată să acopere costurile curente - de întreţinere, salarii etc. Dacă cererea va fi mare, preţul va fi scăzut", a spus el.
Şi traficul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe podul de la Agigea se desfăşoară cu restricţii, până la sfârşitul anului. Astfel, podul este închis total, câte două ore sau patru ore, trei zile pe săptămână, dintre care una în weekend, pentru înlocuirea unor fascicule la hobanele podului. Ulterior, după finalizarea acestor lucrări, restricţia de circulaţie pe pod va fi ridicată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, urmând să se aplice autovehiculelor cu masa totală de cinci tone.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe