- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.11.2013, 16:22)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL celor mai scumpe artere comerciale din lume. Pe ce loc se află Bulevardul Magheru
Bulevardul Magheru din Bucureşti a coborât trei poziţii într-un top al celor mai scumpe 64 artere comerciale din lume, în condiţiile în care chiria medie percepută în această zonă se ridică la 600 de euro pe metru pătrat pe an, respectiv 50 de euro pe lună.
Urmărește
1043 afișări
TOPUL celor mai scumpe artere comerciale din lume. Pe ce loc se află Bulevardul Magheru (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Anul trecut, Bulevardul Magheru era plasat pe locul 52, cu o chirie de 720 de euro/mp/lună, iar în acest an se clasează pe locul 55.
"Condiţiile pe piaţa de retail din România au rămas neschimbate, iar retailerii, în cea mai mare parte, au obţinut venituri stabile în prima parte a anului. Singurii retaileri cu planuri concrete de extindere sunt în general cei care sunt şi cei mai importanţi în domeniu", se menţionează în studiul Main Streets Across The World 2013-2014 realizat de compani de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În studiu este analizată evoluţia chirie pe Calea Victoriei, dar şi pe principalele artere comerciale din marile oraşe din ţară. Pe Calea Victoriei, chiria s-a redus faţă de 2012 cu 18,2% la 540 de euro/mp/an.
Pe strada Republicii din Braşov, chiria medie este de 480 euro/mp/an, în stagnare faţă de 2012, în timp ce în Timişoara, pe bulevardul Victoriei chiria s-a menţinut la 420 euro/mp/an.
În Constanţa, pe cea mai scumpă arteră chiria spaţiilor comerciale s-a redus cu 9,1%, la 240 euro/mp/an, nivel consemnat şi la Iaşi. La Cluj, cea mai scumpă chirie stradală este de 444 euro/mp/an.
Din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, în urma Bucureştiului se mai află doar capitalele Macedoniei şi Bulgariei, fiecare cu 480 de euro /mp/an. Mai ieftine decât chiriile de pe Magheru mai sunt cele din Quinto (Ecuador), Riga (Lituania), Caracas (Venezuela), Manama (Bahrain), Tallinn (Estonia), Manila (Filipine) şi Amaan (Iordania).
Cel mai bine în clasament din Europa Centrală şi de Sudă-Est stă, şi în acest an, Rusia, Moscova fiind plasată pe locul 12, cu 3.846 de euro pe metru pătrat pe an, Ucraina (locul 24, Kiev, Kreschatik Street, 2.308 euro/mp/an) şi Cehia (locul 26, Praga, Na Prikope/Wenceslas Square cu 2.160 euro/mp/an).
Capitala Ungariei, cu Váci Utca, a fost clasată pe locul 42, cu o chirie de 1.080 de euro/mp/an, iar Varşovia (Polonia) pe locul 45, în condiţiile în care pe cea mai importantă arteră din acest oraş, ul. Nowy Swiat, chiriile sunt de 996 de euro/mp/an.
Cea mai scumpă arteră comercială din lume rămâne Causeway Bay, din Hong Kong, unde spaţiile de retail se închiriază cu aproape 25.000 euro/mp/an, respectiv peste 2.000 euro/mp/lună. Bulevardul 5th Avenue din New York se menţine pe locul secund, cu un preţ de 20.706 euro/mp/an. Pe poziţia trei în clasamentul global se află Avenue des Champs-Élysées din Paris, cu o chirie de 13.255 de euro/mp/lună.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe