- Home
- Economic
- (02.10.2016, 08:00)
- Greta Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii din întreaga lume. Ce loc a surclasat celebrul Turn Eiffel sau Marile Piramide din Egipt
Timp de aproape 500 de ani, împăraţii care au trăit în opulentul Oraş Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său şi cine îl poate părăsi. Acum porţile sale s-au deschis, iar turiştii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010.
Urmărește
4761 afișări
Timp de aproape 500 de ani, împăraţii care au trăit în opulentul Oraş Interzis din China decideau cine poate să intre în interiorul său şi cine îl poate părăsi. Acum porţile sale s-au deschis, iar turiştii au posibilitatea de a se bucura de toată splendoarea sa. Numărul vizitatorilor a crescut cu peste 2,5 milioane din 2010.
Oraşul Interzis, situat în centrul Beijingului, este o destinaţie de vis pentru unii americani, însă mulţi dintre ei nu s-au documentat niciodată cu privire la o excursie la resortul Everland sau Lottle World, un complex aflat în Seoul, Coreea de Sud. Aceste parcuri tematice aflate în Coreea de Sud se află în topul celor 50 de atracţii turistice cele mai vizitate din întreaga lume, surclasând Turnul Eiffel, cu 7 milioane de vizitatori anual, Marile Piramide, cu 4 milioane de vizitatori anual sau Stonehenge, monumentul neolitic aflat în Anglia, care primeşte annual un milion de turişti. Însă mai sunt şi alte surprize.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Locul pe care îl alegem pentru a ne petrece o vacanţă spune multe despre noi şi despre lucrurile pe care le preţuim. În ciuda „provocărilor economice globale”, aşa cum le numeşte Organizaţia Mondială de Turism, turiştii călătoresc mai mult ca niciodată. Numărul turiştilor internaţionali sosiţi pe aeroporturi a crescut cu 5% în 2013, potrivit datelor comunicate de organizaţie. Acest lucru se traduce printr-un record de peste un miliard de călătorii înregistrate. Cu o populaţie de 1,36 miliarde de cetăţeni, China a devenit cel de-al doilea mare exportator de turişti. Rusia, care se află în prezent pe a cincea poziţie în acest clasament, a cunoscut o creştere a cheltuielilor pentru călătorii de 26%, potrivit Time.
Surprinzător sau nu, parcurile tematice atrag cel mai mare număr de turişti din întreaga lume. De exemplu, Parcul Disneyland din Franţa a înregistrat acelaşi număr de vizitatori, respective 10,5 milioane, precum Bazilica Sacré-Coeur, situată pe colina Montmartre din Paris – patru dintre cele 20 cele mai vizitate atracţii turistice din lume fiind parcuri Disney.
Însă există multe alte locuri iconice care nu se lasă mai prejos. Muzeul Naţional Aero – Spaţial din Washington a ratat topul 50, însă acelaşi lucru nu s-a întâmplat în cazul impozantului British Museum din Londra, care a atras 6,7 milioane de turişti, Coloseumul din Roma, Muzeul Metropolitan de Artă din New York, cu 6,3 milioane de turişti, urmat de Colosseumul din Roma şi Forumul, cu câte 5,1 milioane de turişti fiecare. Berlin Wall Monument a înregistrat un număr de doar 500.000 de vizitatori.
Unul dintre factorii care îi influenţează pe turişti atunci când îşi aleg destinaţiile de vacanţă este accesibilitatea lor.
Un turist poate ajunge mai greu la Parcul Naţional Yellowstone, vizitat în medie de 3,2 milioane de turişti sau la Armata de Teracotă din China, unde ajung în jur de 4,8 milioane de călători.
Vizitele la Machu Picchu din Peru au fost reduse de către reprezentanţii locali pentru a ajuta la păstrarea integrităţii locului. Doar 2.500 de turişti pot fi primiţi aici zilnic sau 912.500 pe an.
Citeşte şi: Sute de turişti, majoritatea străini, evacuaţi în urma erupţiei unui vulcan, în Indonezia
Citeşte şi: Patronate Turism: După 20 de ani depăşim din nou cifra de un milion de turişti pe litoralul românesc
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate