Turism Felix înregistrează pierderi de 14,9 milioane de lei

Turism Felix, compania cu mai multe hoteluri în staţiunea Băile Felix, raportează pierderi de 14,9 milioane de lei pentru prima jumătate a acestui an.

Urmărește
10616 afișări
Imaginea articolului Turism Felix înregistrează pierderi de 14,9 milioane de lei

Turism Felix înregistrează pierderi de 14,9 milioane de lei

Turism Felix, compania hotelieră care administrează cinci unităţi de cazare în staţiunea balneară Băile Felix, din judeţul Bihor, deţinută de fondul de investiţii Transilvania Investments Alliance, a avut o pierdere de 14,9 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, potrivit datelor din raportul semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania şi-a majorat pierderile cu circa 119%.

„Rezultatul brut preliminat al anului 2024 faţă de anul precedent, a fost influenţat semnificativ de scăderea veniturilor din exploatare cu 4,28% şi de creşterea cheltuielilor din exploatare cu 11,50%”, se arată în raportul de la BVB.

Veniturile totale ale companiei au scăzut cu 4,2% în primele şase luni, până la 34,4 milioane lei, faţă de 36 milioane lei în primul semestru din 2023.

Deşi în primul semestru al anului trecut compania a avut pierderi de 6,7 milioane lei, Turism Felix a încheiat anul 2023 cu un profit net de 1 mil. lei, recuperând astfel în a doua parte a anului şi să intre pe profit.

Recent, compania a anunţat la BVB semnarea unor scrisori de intenţie pentru a intra în negocierile finale cu două lanţuri hoteliere internaţionale, pentru afilierea a trei dintre hotelurile pe care le administrează: International 4 stele, Termal 3 stele şi Nufărul 3 stele.

Investiţia necesară renovării celor trei hoteluri este estimată la aproximativ 12 milioane de euro, pe baza datelor actuale, iar termenul de realizare prognozat este de aproximativ trei ani, etapizat.

Anul trecut, Turism Felix a înregistrat o cifră de afaceri de 102 milioane de lei, valoare record în istoria companiei, şi a finalizat o investiţie de 16 milioane de euro în Aqua Parkul Venus din 1 Mai, judeţul Bihor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici