- Home
- Economic
- WASHINGTON, (19.04.2015, 17:07)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ucraina ar putea relaxa în următoarele două luni restricţiile de pe piaţa valutară
Banca centrală a Ucrainei ar putea relaxa în următoarele două luni restricţiile de pe piaţa valutară introduse anul trecut în contextul deprecierii puternice a grivnei, în situaţia în care cotaţiile monedei naţionale se menţin la un nivel stabil, potrivit viceguvernatorului băncii, Dmytro Sologub.
Urmărește
175 afișări
Ucraina ar putea relaxa în următoarele două luni restricţiile de pe piaţa valutară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Este uşor să introduci restricţii, însă este întotdeauna dificil să le ridici. Presupunând un context stabil, probabil că vom vedea o mişcare (în sensul relaxării restricţiilor – n.r.) în următoarele 30-60 de zile", a spus Sologub într-un interviu pentru Bloomberg.
Oficialul Băncii Ucrainei a adăugat că potenţialele măsuri de relaxare vor fi discutate cu Fondul Monetar Internaţional, cu care Ucraina are în vigoare un acord financiar în valoare de 17,5 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Banca naţională a Ucrainei a restricţionat anul trecut accesul la valută în încercarea de a stabiliza cursul grivnei, care a pierdut aproape 48% din valoare faţă de dolar pe fondul pe fondul crizei economice şi a luptelor cu separatiştii.
De la începutului acestui an, grivna s-a depreciat cu peste 24% în raport cu dolarul, înregistrând cea mai slabă evoluţie dintre monedele lumii.
Potrivit lui Solugub, procesul de ajustare al cursului grivna/dolar este aproape încheiat, iar grivna este în prezent "mai mult sau mai puţin echilibrată".
Moneda naţională a fost sprijinită şi de decizia din martie a băncii centrale de a majora rata dobânzii cheie la 30%, o mutare pe care guvernatorul Valeriya Gontareva a caracterizat-o drept reacţie la "panica" investitorilor.
O dobândă atât de mare nu poate fi susţinută pe termen lung, a spus Sologub, care a adăugat că inflaţia ridicată este o altă problemă importantă cu care se confruntă Ucraina.
Rata anuală a inflaţiei din Ucraina a accelerat în martie pentru a 14-a lună consecutiv şi a atins 45,8%, cel mai înalt nivel din ultimii cel puţin nouă ani. La finele lunii februarie, inflaţia anuală se situa la 34,5%.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe