- Home
- Economic
- BRUXELLES, (22.01.2013, 16:07)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE a aprobat introducerea taxei pe tranzacţii financiare în mai multe state din zona euro
Germania, Franţa şi alte nouă state din zona euro pot pregăti introducerea unei taxei pe tranzacţiile financiare după ce au primit, marţi, avizul miniştrilor de Finanţe ai statelor din Uniunea Europeană, au declarat doi oficiali prezenţi la reuniune.
Urmărește
204 afișări
UE a aprobat introducerea taxei pe tranzacţii financiare în mai multe state din zona euro (Imagine: Shutterstock)
Votul miniştrilor de Finanţe deschide calea introducerii taxei în Germania, Franţa, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Belgia, Estonia, Grecia, Slovacia şi Slovenia, potrivit CNBC. Următorul pas este formularea unor noi planuri de către Comisia Europeană, care va propune, probabil, taxarea tranzacţiilor cu acţiuni şi obligaţiuni cu 0,1%, iar a celor cu instrumente financiare derivate cu 0,01%.
"A fost aprobată decizia asupra unei taxe pe tranzacţiile financiare. Marea Britanie, Luxemburg, Cehia şi Malta s-au abţinut de la vot", a spus unul dintre oficiali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 11:30, prezența la vot este de 16,47 %. 3,5 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Incidente la Alegerile Prezidenţiale 2024: de la amenzi şi urne fără escortă poliţienească la Diana Şoşoacă filmându-se în cabina de vot / George Simion acuză nereguli la Roma: „Am văzut oameni care intrau câte doi în cabina de vot"
-
Judeţele cu cea mai mare şi cea mai mică prezenţă la urne pentru alegerile prezidenţiale 2024
Taxa, bazată pe o idee propusă de economistul american James Tobin în urmă cu peste 40 de ani, este considerată importantă mai ales pentru a arăta că politicienii iau măsuri în privinţa băncilor, învinuite pentru criza ultimilor ani.
Potrivit unor calcule, taxa ar putea genera până la 20 de miliarde de euro pe an, însă estimările variază semnificativ. Oficialii europeni anticipau că daca taxa ar fi fost impusă la nivelul UE ar fi adus încasări de 57 de miliarde de euro anual.
Reglementările UE prevăd că cel puţin nouă ţări pot coopera în anumite privinţe fără ca toate statele membre să fie implicate, atâta timp cât primesc acceptul majorităţii la nivelul Uniunii.
Germania şi Franţa au decis să treacă la adoptarea taxei împreună cu un grup restrâns de ţări după ce nu s-a reuşit impunerea acesteia la nievelul UE şi ulterior nici în zona euro.
Marea Britanie a criticat introducerea taxei şi nu o va adopta, întrucât ar afecta Londra, cel mai mare centru financiar al Europei. Dacă cel puţin una dintre părţile implicate într-o tranzacţie, vânzătorul sau cumpărătorul, are sediul în oricare din cele 11 ţări operaţiunea va fi taxată indiferent unde are loc efectiv.
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Cifrele de la ora 12:00. Județele care au aruncat în aer prezența la vot. Cum stă Bucureștiul cu prezența la referendum?!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe