- Home
- Economic
- BRUXELLES, (30.01.2013, 14:28)
- Marius Oncu
UE ar putea reduce o amendă record, de 900 milioane euro, din cauza unei erori de calcul
Amenda record, de 896 milioane euro, aplicată de UE companiei Saint-Gobain în 2008 pentru participarea la un cartel al preţurilor ar putea fi redusă în câteva săptămâni, întrucât oficialii europeni vor să rectifice o eroare de calcul, au declarat surse apropiate situaţiei.
Urmărește
185 afișări
UE ar putea reduce o amendă record, de 900 milioane euro, din cauza unei erori de calcul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Autorităţile de reglementare vor opera mici rectificări în privinţa valorii amenzii, după ce au descoperit că au greşit la evaluarea vânzărilor de produse din sticlă pentru maşini, au spus sursele, potrivit Bloomberg.
O amendă de 370 de milioane de euro primită de Pilkington, divizie a Nippon Sheet Glass, ar putea fi de asemenea diminuată din acelaşi motiv.
Saint-Gobain, cel mai mare furnizor de materiale de construcţii din Europa, a primit în 2008 cea mai mare amendă aplicată de UE pentru că a plănuit, împreună cu mai multe firme concurente în perioada 1998-2003, să fixeze un anumit nivel al preţurilor la parbrize şi geamuri pentru autovehicule vândute producătorilor auto. Amenda aplicată Saint-Gobain a fost majorată, întrucât compania nu se afla la prima sancţiune pentru participarea la un cartel al preţurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Asahi Glass (Japonia) şi Soliver (Belgia) au fost de asemenea sancţionate pentru participarea la cartelul preţurilor cu Saint-Gobain şi Pilkington.
Amenda totală impusă celor patru companii, de 1,3 miliarde de euro, a fost cea mai mare aplicată unui cartel în decembrie, când a fost depăşită de o sancţiune de 1,47 miiarde de euro impusă mai multor companii, inclusiv Royal Philips Electronics şi LG Electronics, ca urmare a constituirii unui cartel al preţurilor vizând componente pentru televizoare.
Amenzile antitrust ale UE sunt bazate pe vânzările de produse pentru care companiile încearcă să fixeze preţul prin constituirea unui cartel, iar valoarea acestora nu poate depăşi 10% din veniturile anuale totale.
Citește pe alephnews.ro: Robert Fico a declarat că opoziția plănuiește o lovitură de stat similară cu revolta EuroMaidan din Ucraina. Ce a declarat Premierul slovac
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe