- Home
- Economic
- BRUXELLES, (25.07.2014, 15:40)
- Valentin Vidu - Mediafax
UE avansează rapid către impunerea unor sancţiuni economice Rusiei privind criza ucraineană
Uniunea Europeană avansează "rapid" către impunerea unor sancţiuni economice Rusiei pentru implicarea acesteia în criza din Ucraina, a anunţat vineri Comisia Europeană (CE).
Urmărește
603 afișări
UE avansează rapid către impunerea unor sancţiuni economice Rusiei privind criza ucraineană (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
"Comisia va stabili rapid propunerile legislative necesare în toate domeniile identificate de către Consiliul" statelor, a anunţat CE într-un comunicat.
Ambasadorii celor 28 de state membre UE, care s-au întâlnit prima dată joi pentru a examina propuneri de sancţiuni, s-au reunit din nou vineri dimineaţa. O nouă reuniune este programată pentru marţi, a anunţat Maja Kocijancic, o purtătoare de cuvânt. Însă, potrivit unei surse europene, ambasadorii se vor reîntâlni încă de luni.
Întrebată despre o eventuală convocare a unui summit la nivel de şefi de stat şi de guverne în care să se decidă impunerea unor sancţiuni economice de anvergură, Kocijancic a subliniat că este necesară o decizie a statelor membre "la nivel politic".
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Ministerul Finanţelor a luat joi de la bănci 1,3 mld. lei, la o dobândă de 7,03%/an
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
-
RAR avertizează: Escrocheria cu certificate auto false, la mare căutare
Ea a precizat că ele decid procedura şi dacă aceasta necesită sau nu o reuniune "fizică" a liderilor.
O reuniune a miniştrilor de Externe ori o procedură scrisă între cele 28 de capitale ar putea să fie suficientă.
În contextul în care europenii au poziţii divergente, de mai multe luni, cu privire la oportunitatea de a se trece la o nouă fază cu măsuri care să vizeze sectoare întregi ale economiei ruseşti, doborârea zborului MH17, pe 17 iulie, în estul Ucrainei, atribuită unui tir de rachetă efectuat de către separatişti proruşi, i-a determinat să-şi înăsprească poziţia.
Într-un document de lucru, Comisia a propus patru sectoare în care ar putea să fie impuse sancţiuni, şi anume accesul pe pieţele financiare, Apărare, "tehnologii sensibile" mai ales în sectorul energetic şi bunuri cu "dublă folosinţă" civilă şi militară. Propunerile reţinute "vizează toate aspectele pachetului", a declarat o sursă europeană.
Principala măsură ar consta în întreruperea finanţărilor acordate băncilor publice ruseşti. Niciun cetăţean european nu va putea să investească în titluri emise în contul datoriei şi în acţiuni emise de către instituţiile financiare deţinute în proporţie de peste 50% de către stat.
Bruxelles-ul sugerează de asemenea împiedicarea băncilor ruseşti de a emite noi produse pe pieţele financiare europene, cu scopul de a împiedica obţinerea de fonduri de la non-europeni, în principal via City de la Londra.
UE urmează să publice vineri după-amiaza o nouă listă cu persoane şi entităţi vizate de blocarea averilor/activelor şi intedicţia de a călători în UE. Finalizată joi de către ambasadorii Celor 28, pe aceasta se află numele a 15 ruşi şi ucraineni proruşi şi a 18 entităţi, potrivit unei surse europene. Acestea se adaugă celor 72 de persoane şi două entităţi vizate deja de sancţiuni ţintite.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe