- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.06.2017, 06:40)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE propune noi reguli pentru a combate practicile neconcurenţiale din partea companiilor aeriene străine
Uniunea Europeană a propus, joi, noi reguli pentru a combate aşa-zisele practici neconcurenţiale din partea companiilor aeriene străine pentru a se asigura că firmele europene pot face faţă competiţiei din afara blocului comunitar, potrivit Reuters.
Urmărește
1166 afișări
UE propune noi reguli pentru a combate practicile neconcurenţiale din partea companiilor aeriene străine
Iniţiativa vine după mai multe plângeri ale companiilor aeriene europene, în special Air France KLM şi Lufthansa, despre companii din Golf care au primit ilegal subvenţii guvernamentale, acuzaţii negate de Etihad, Qatar Airways şi Emirates.
Propunerea, care trebuie să primească aprobarea Parlamentului European şi a statelor membre ale Uniunii Europene înainte de a deveni lege, ar permite guvernelor şi companiilor aeriene să depună plângeri la Comisia Europeană în legătură cu practicile discriminatorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
În cazul în care Comisia descoperă faptul că practicile unei a treia ţări sau companie aeriană cauzează daune sau ameninţă cu cauzarea unor daune, companiile aeriene europene vor putea să impună taxe financiare sau să suspende serviciile şi drepturile companiilor din străinătate.
Propunerea nu prevede suspendarea drepturilor de trafic şi nu va interfera cu acordurile bilaterale de servicii aeriene dintre ţări.
Câteva state membre UE s-au opus noilor reglementări argumentând că ar putea afecta acordurile bilaterale şi ar reduce conectivitatea în Europa. Alte state au văzut-o ca pe o mişcare protecţionistă pentru a apăra companiile care nu sunt competitive, acuzaţie negată de Comisie.
Comisia a publicat regulile de control care limitează la 49% cotele investitorilor non-europeni în companiile aeriene europene.
Investiţiile companiilor aeriene străine din ultimii ani, precum cota de 29% pe care o deţine Etihad din Air Berlin, au generat suspiciuni în legătură cu faptul că controlul este, de fapt, exercitat de investitorii non-europeni.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe