- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucureştenii au în medie peste 4.000 de euro în bănci. Topul judeţelor în funcţie de sumele din bănci
Suma medie deţinută în bănci de o persoană care locuieşte în Bucureşti trece de 4.000 de euro, valoare ce depăşeşte de 2-3 ori plasamentele populaţiei din cele mai bogate judeţe şi de peste 10 ori banii depuşi în cele mai sărace judeţe.
Euro (Imagine: Shutterstock)
Cu o valoare medie de 4.364 euro/persoană, regiunea Bucureşti-Ilfov este urmată în top 10 de judeţele Cluj (1.687 euro/persoană), Braşov ( 1.374 euro/persoană), Constanţa (1.304 euro), Timiş (1.232 euro), Sibiu (1.225 euro), Mureş (992 euro), Argeş (988 euro), Bihor (953 euro) şi Prahova (935 euro).
VEZI TOPUL JUDEŢELOR ÎN FUNCŢIE DE SUMELE DIN BĂNCI
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
La polul opus, cel mai sărac judeţ în funcţie de sumele din conturi este Giurgiu, unde media nu trece de 367 euro.
Disponibilităţile la vedere şi depozitele la termen din Botoşani şi Călăraşi se plasează la 426 euro/persoană, respectiv 451 euro/persoană.
Sume în conturi sub 500 de euro/persoană regăsesc în Teleorman - 460 euro, Vaslui - 473 euro şi Olt - 485 euro.
Ultimele patru poziţii din clasamentul celor mai sărace zece judeţe în funcţie de acest indicator sunt ocupate de Mehedinţi (532 euro), Caraş-Severin (534 euro), Dâmboviţa (548 euro) şi Gorj (577 euro).
La nivel naţional, valoarea medie individuală, care include atât depozitele, cât şi disponibilităţile la vedere, este de 1.206 euro.
Sumele în euro au fost calculate pe baza datelor BNR pentru finele lunii iulie, cursului de referinţă anunţat joi de banca centrală şi a celor mai recente date privind populaţia, de la 1 ianuarie 2011.
La finele lunii iulie, populaţia deţinea în conturi 110 miliarde de lei (25,8 miliarde euro) sub formă de disponibilităţi la vedere şi depozite la termen. Din această sumă, aproape 67 miliarde lei sunt plasamente în moneda naţională, iar 43 miliarde lei echivalent în valută.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.