- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.10.2014, 13:52)
- Cristina Cuncea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un investitor elveţian dezvoltă un bloc de locuinţe în centrul Capitalei, pentru care parcarea costă cât o garsonieră
Un investitor elveţian construieşte un imobil de 13 locuinţe în strada Batiştei din centrul Bucureştiului, pentru care preţurile de vânzare ajung la 540.000 de euro, iar un loc de parcare poate fi cumpărat cu 25.000 de euro, preţ de garsonieră într-o zonă semicentrală din Capitală.
Urmărește
3390 afișări
Un investitor elveţian dezvoltă un bloc de locuinţe în centrul Capitalei, pentru care parcarea costă cât o garsonieră (Imagine: Silviu Matei/ Publimedia)
"Terenul, de circa 700 de metri pătraţi, a fost cumpărat în anul 2007, iar construcţia a fost începută în primele luni ale anului. În momentul de faţă blocul este ridicat şi se lucrează la interioare. Imobilul are patru etaje şi va cuprinde doar apartamente cu 3 camere, plus 2 penthouse", a declarat agenţiei MEDIAFAX Georgian Marcu, directorul general al firmei imobiliare Green Angels, promotorul exclusiv al proiectului, prezent la Târgul Imobiliar Naţional -tIMOn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
El a adăugat că investitorul are o experienţă de 15 ani pe piaţa imobiliară din întreaga lume şi că acesta mai deţine două terenuri de dimensiuni mai mari în Bucureşti, în zone centrale şi ultracentrale, unde intenţionează să construiască de asemenea locuinţe.
Locuinţele din imobilul de pe Batiştei au suprafeţe cuprinse între 95 metri pătraţi utili şi 141 metri pătraţi utili, iar penthouse-urile au terase de circa 100 de metri pătraţi.
"Clienţii ţintă sunt cei care vor să stea în zone ultracentrale şi caută locuinţe de calitate, dar şi cu design. Arhitectul proiectului a venit cu o noutate pe piaţă, astfel că la nivelul doi al subsolului vor fi amenajate boxe de 10-18 metri pătraţi, unde va fi spălătorie pentru locatarii blocului. Nu am început încă oficial vânzările, dar deja avem 3-4 clienţi pentru cele două penthouse-uri, ambele fiind rezervate", a adăugat Marcu.
Unul dintre cumpărătorii potenţiali este un antreprenor român, care intenţionează să plătească 540.000 de euro pentru una dintre locuinţe, cu bani cash.
Preţul de vânzare al locuinţelor este de 2.100 de euro pe metru pătrat, cel mai mare din zona ultracentrală din Bucureşti, potrivit lui Marcu, iar un loc de parcare costă 25.000 de metri pătraţi, echivalentul preţului unei garsoniere de circa 35 de metri pătraţi într-o zonă mai îndepărtată de centru.
"Sunt interesaţi să cumpere antreprenori, consultanţi, avocaţi. Nu există acest gen de produs pe piaţă, există potenţial de vânzare. Preţul de construcţie al proiectului este de circa 1.000 de euro pe metru pătrat, plus preţul terenului", a explicat Marcu decizia investitorului elveţian de a construi în acest an un astfel de proiect.
În opinia sa, piaţa este în prezent polarizată, clienţii fiind interesaţi fie de preţurile cele mai mici, fie de locuinţele scumpe.
"Cea mai mare problemă a pieţei imobiliare în prezent este că segmentul de mijloc nu e acoperit cu produse competitive. Nu există produse competitive din punct de vedere al locaţiei, suprafeţei şi preţurilor. Terenurile în zone centrale şi semicentrale sunt încă foarte scumpe, iar dezvoltatorii consideră că e mai uşor să faci acelaşi tip de produs, decât să vii cu ceva nou", a adăugat Marcu.
Târgul Imobiliar Naţional -tIMOn se va desfăşura în perioada 16-19 octombrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord