- Home
- Economic
- (14.12.2021, 14:29)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou PNRR? Comisarul European pentru economie nu exclude acest lucru
Ideea Uniunii Europene de a împrumuta în comun pentru obiective comune, cum a fost planul de redresarea post-pandemie, ar putea fi folosită din nou dacă implementarea schemei actuale este un succes, a declarat comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, potrivit Reuters.
Urmărește
932 afișări
Un nou PNRR? Comisarul European pentru economie nu exclude acest lucru
Pentru a preveni fragmentarea economică din cauza pandemiei de COVID-19, ţările Uniunii au convenit anul trecut să împrumute în comun 800 de miliarde de euro şi să le cheltuiască pentru reconstruirea economiilor lor. Printre obiectivele stabilite au fost digitalizare economiei şi trasformarea acesteia în una mai verde.
Împrumutul comun a fost văzut de mulţi ca o ruperea unei bariere, iar pieţele financiare au întâmpinat decizia cu entuziasm, provocând speculaţii că fondul de redresare, numit Next Generation EU, ar putea fi transformat într-un aranjament permanent, lucru împotriva căruia multe ţări din nordul Europei se opun ferm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
“Într-adevăr, a fost o decizie extraordinară” a declarant Gentiloni comisiei de buget a Parlamentului European, în timpul unei audieri.
“Dar ar trebui să recunoaştem faptul că a fost conceput din puncte de vedere juritic pentru a fi utilizat o singură dată. Înseamnă asta că acest tip de metodologie de a ridica resurse comune pentru un obiectiv comun nu ar putea fi niciodată folosit din nou în UE? Nu! Cred că s-ar putea întâmpla din nou” a spus Gentiloni.
“Dar pentru aceasta avem nevoie de rezultate în implementarea Next Generation EU şi în provocarea de a strange resurse proprii mai puternice” a mai declarant acesta, referindu-se la fluxurile de venituri din care urmează să fie rambursat împrumutul de 800 de miliarde de euro.
Banii pentru proiecte vor veni de la Comisia Europeană. Comisia a plătit deja 54 de miliarde de euro în plăţi anticipate către 18 state pentru a derula proiecte. Alte plăţi sunt în curs. Comisia a aprobat planurile a 22 de state. Dintre celelalte cinci, aprobarea planurilor Ţărilor de Jos şi Bulgariei au fost amânate din cauza schimbărilor guvernamentale, în cazul Suediei s-au făcut progrese bune spre aprobare. Mai rămân Polonia care nu îndeplineşte cerinţa de a avea o justiţie independentă şi Ungaria care are probleme mari de corupţie.
România a primit la începutul lunii decembrie prima tranşă din PNRR, în valoare de 1,851 miliarde de euro.
Autor: Iulian Moşneagu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe