- Home
- Economic
- ORADEA, (08.01.2014, 17:20)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un tânăr din Oradea a lansat PRIMA PLATFORMĂ din România de tranzacţionare Bitcoin. Cum pot fi folosite monedele virtuale care nu sunt controlate de nicio autoritate
Un tânăr din Oradea a anunţat, miercuri, că a lansat prima plaformă de tranzaţionare a monedei virtuale Bitcoin din România, despre care susţine că este o investiţie de viitor şi îşi doreşte ca în acest an să ajungă şi "la nivelul străzii".
Urmărește
7582 afișări
Un tânăr din Oradea a lansat PRIMA PLATFORMĂ din România de tranzacţionare Bitcoin. Cum pot fi folosite monedele virtuale care nu sunt controlate de nicio autoritate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Proprietarul platformei este Horea Vuşcan, vicepreşedinte al Partidului Verde şi antreprenor. El a afirmat că la finalul anului trecut a testat şi utilizat platforma.
"Bitcoin este o monedă privată care a apărut în 2009. Are multe facilităţi, căci se transmite direct între oameni, fără intermediari care să impună costuri de tranzacţionare. Bitcoin este într-o piaţă liberă, necontrolată de niciun stat, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
El a arătat că în urma creării unui cont personal utilizatorii platformei pot face tranzacţii şi transferuri din lei în bitcoin şi invers, o unitate de bitcoin având o valoare de circa 2.400 lei, şi a spus că până anul viitor nu va impune niciun fel de comisioane de tranzacţionare.
Deşi reprezentanţii mai multor bănci din întreaga lume consideră că investiţiile în moneda Bitcoin sunt riscante, întrucât aceasta nu este reglementată de nicio bancă naţională şi de niciun guvern, dar şi din cauza fluctuaţiilor de valoare ale acesteia, Horea Vuşcan afirmă că moneda virtuală este o investiţie de viitor.
"Pieţei de Bitcoin îi creşte valoarea. La începutul anului trecut o unitate Bitcoin avea valoarea de 12 dolari, iar la sfârşitul anului trecut se plăteau şi 1.200 de dolari pentru un Bitcoin", a spus Vuşcan.
Orădeanul susţine că cel mai mare avantaj al monedei online este că aceasta nu poate fi controlată de niciun stat.
"Necesitatea unei astfel de monede a apărut pentru că fiecare stat şi-a devalorizat monedele prin inflaţie", a spus el.
În prezent, potrivit lui Vuşcan, în România sunt înregistrate două afaceri care acceptă plata cu moneda virtuală Bitcoin.
"Există un restaurant în Bucureşti şi o cafenea în Constanţa. Dar, am citit în presă, spre exemplu, că se vând case în Pipera pe Bitcoin. Eu am discuţii în Oradea cu mai mulţi parteneri şi estimez că anul acesta vom reuşi să aducem Bitcoin în stradă, adică să se poată plăti cu telefonul la cafenele, restaurante etc", a spus Vuşcan.
În ceea ce priveşte garanţiile de securitate pe care le oferă celor care îşi vor face cont şi îşi vor încărca datele bancare pe portalul său, Vuşcan a declarat că a început procedurile de certificare ca operator de date cu caracter personal, iar informaţiile pe care le dau clienţii sunt păstrate în securitate.
Popularitatea Bitcoin, o monedă virtuală care poate fi tranzacţionată online pe portaluri specializate şi care nu este controlată de vreo autoritate, a crescut în ultimul an, fapt care a atras un număr de investitori mari.
Autorităţile de reglementare sunt îngrijorate însă că moneda ar putea fi folosită la spălarea de bani şi alte activităţi ilegale.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe