Una dintre cele mai mari achiziţii Amazon: Compania a cumpărat serviciul de video-streaming Twitch, pentru 970 de milioane de dolari

Retailerul online Amazon a cumpărat, pentru o sumă de 970 de milioane de dolari, serviciul de video-streaming Twitch, dezvoltându-şi prezenţa în domeniul difuzării de conţinut pe internet.

Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai mari achiziţii Amazon: Compania a cumpărat serviciul de video-streaming Twitch, pentru 970 de milioane de dolari

Una dintre cele mai mari achiziţii Amazon: Compania a cumpărat serviciul de video-streaming Twitch, pentru 970 de milioane de dolari

Achiziţia, făcută publică luni, este una dintre cele mai mari din istoria Amazon: gigantul online din domeniul distribuţiei va plăti 970 de milioane de dolari în numerar pentru Twitch, un serviciu specializat în difuzarea de jocuri video online.

"Difuzarea şi urmărirea jocurilor video este un fenomen mondial şi Twitch a construit o platformă care reuneşte zeci de milioane de oameni care se uită timp de miliarde de minute la jocuri în fiecare lună", a declarat Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon. "Ne dorim să învăţăm de la ei şi sperăm să îi putem ajuta să creeze rapid noi servicii pentru comunitatea din acest domeniu", a mai spus Bezos.

TITLURILE ZILEI

Anunţul achiziţiei de către Amazon a serviciului Twitch este unul surprinzător, potrivit presei internaţionale. În prima parte a acestui an au apărut zvonuri potrivit cărora platforma YouTube, deţinută de Google, era interesată să cumpere Twitch pentru aproximativ 1 miliard de dolari.

Compania Twitch a fost lansată în 2011 şi are sediul central în San Francisco. Twitch este cea mai importantă platformă de difuzare de jocuri video în streaming, la nivel internaţional.

Twitch (www.twitch.tv) are peste 55 de milioane de utilizatori în fiecare lună, care se uită la părţi din diferite jocuri difuzate live şi comentează performanţa jucătorilor. De asemenea, Twitch difuzează competiţii de jocuri video.

Potrivit reprezentanţilor Twitch, conţinutul acestui serviciu a fost vizionat timp de 15 miliarde de minute în luna iulie.

Amazon este deja prezent pe piaţa jocurilor video prin intermediul companiei de creaţie Amazon Game Studios, pe care a întărit-o la începutul acestui an prin achiziţia studioului californian Double Helix Game. Totodată, Amazon a integrat jocuri online pe decodorul său TV, numit Fire TV, lansat în primăvară.

Cea mai mare tranzacţie făcută până în prezent de Amazon a fost achiziţia, în 2009, a site-ului de vânzări de pantofi Zappos, pentru 1,2 miliarde de dolari, o parte din această sumă fiind convertită în acţiuni.

Lansat ca o simplă librărie online, retailerul Amazon şi-a dezvoltat foarte mult activitatea în ultimii ani, lărgindu-şi gama de produse pe care le vinde şi dezvoltându-se în sectoare diferite.

Amazon a devenit astfel un actor important în sectorul informaticii dematerializate (cloud) şi închiriază pentru multe alte servicii centrele de date ale diviziei sale AWS.

Pe de altă parte, Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon, a anunţat, în august 2013, că va cumpăra în nume personal, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici