- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (15.07.2013, 19:40)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ungaria a cerut FMI să închidă biroul de la Budapesta. Fondul Monetar Internaţional a acceptat cererea
FMI a anunţat că nu intenţionează să numească un înlocuitor al actualului reprezentant în Ungaria, al cărui mandat se încheie în august, după ce autorităţile ungare au iniţiat procedura de închidere a biroului instituţiei la Budapesta printr-o scrisoare adresată directorului general al Fondului, Christine Lagarde.
Urmărește
2208 afișări
Ungaria a cerut FMI să închidă biroul de la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Banca Naţională a Ungariei a cerut, luni, FMI să închidă biroul din Budapesta al instituţiei, despre care a afirmat că nu ar mai fi necesar, întrucât autorităţile ungare vor achita, probabil, împrumutul luat în 2008 de la Fond până la sfârşitul acestui an, înainte de scadenţă.
"Directorul FMI, Christine Lagarde, a primit o scrisoare din partea guvernatorului Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, care informa privind intenţia guvernului de a iniţia închiderea biroului din Budapesta. Întrucât mandatul actualului reprezentant al FMI în Ungaria, Irina Ivaşenko, urmează să se încheie la sfârşitul lunii august, iar FMI este prezent în ţările membre la invitaţia autorităţilor din aceste ţări, FMI nu va căuta să o înlocuiască", se arată într-un comunicat transmis de FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Fondul intenţionează să continue cooperarea cu Ungaria în contextul consultărilor bilaterale perioadice, care au loc cu toate statele membre, se mai arată în comunicat.
În general, finalizarea unui acord de împrumut presupune şi închiderea biroului Fondului din ţara respectivă, întrucât relaţia foarte strânsă nu mai este necesară, dar decizia finală aparţine FMI, a scris cotidianul ungar Portfolio anterior anunţului FMI.
Guvernatorul băncii centrale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, i-a transmis o scrisoare directorului general al FMI, Christine Lagarde, în care afirmă că biroul din Budapesta al instituţiei internaţionale ar trebui închis, "menţinerea acestuia nemaifiind justificată", întrucât Ungaria "va plăti, probabil, un împrumut FMI luat în 2008 înainte de termen, până la sfârşitul acestui an". Matolcsy este reprezentantul Ungariei în Consiliul Guvernatorilor FMI, din care fac parte toate statele membre.
Scrisoarea transmisă conducerii FMI a fost postată şi pe site-ul băncii Ungariei. Matolcsy a notat şi că autorităţile de la Budapesta apreciază cooperarea cu reprezentantul FMI în Ungaria, Irina Ivaşenko, despre care a afirmat că a avut un rol cheie în succesul acordului cu Fondul.
"În lumina acestor lucruri, propun închiderea biroului local al FMI", a afirmat Matolcsy în scrisoarea de o pagină postat pe site-ul băncii.
Guvernul ungar a plătit cea mai recentă tranşă către FMI în iunie, de 310 milioane de euro, iar începând din august şi până în martie anul următor mai are de achitat 2,2 miliarde de euro, din care 1,85 miliarde de euro în acest an. În plus, banca naţională are obligaţii de plată de 730 milioane de euro până în vara anului următor, din care 360 de milioane de euro în acest an.
Ungaria a încheiat la sfârşitul anului 2008 un acord de împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro cu FMI, UE şi Banca Mondială, în contextul izbucnirii crizei financiare globale.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe