- Home
- Economic
- (30.07.2024, 19:46)
- Daniel Contescu
Ungaria ridică vocea la mai-marii Europei: UE blochează tranzitul petrolului rusesc. Maghiarii pregătesc o contră pentru Ucraina
Guvernul ungar a cerut Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru ca Ucraina să permită din nou tranzitul ţiţeiului de la compania rusă Lukoil către Ungaria şi Slovacia, reclamând faptul că Bruxelles-ul a stat cu mâinile-n sân în ultima săptămână.
Urmărește
3207 afișări
„De mai bine de o săptămână, împreună cu Slovacia, solicităm Comisiei Europene să ia măsuri împotriva Ucrainei pentru dreptul de veto asupra tranzitului petrolului”, a denunţat ministrul de Externe, Peter Szijjarto, pe Facebook.
Potrivit lui Szijjarto, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar trebui să răspundă la întrebarea: „De ce nu a făcut un singur pas, de mai bine de o săptămână?”.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis, pe 24 iunie, să includă compania petrolieră Lukoil pe lista entităţilor sancţionate pentru legăturile sale cu regimul lui Vladimir Putin şi a închis fluxul ţiţeiului prin Ucraina, fapt care afectează în principal cele două ţări din Europa Centrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Premierul Marcel Ciolacu are miercuri o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Tánczos Barna
-
Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a fost arestat
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
Atât guvernul maghiar al lui Viktor Orban, cât şi cel slovac condus de Robert Fico au criticat decizia Kievului. Ungaria şi Slovacia sunt cele două ţări europene cel mai dependente de importurile de petrol rusesc şi cumpără cantităţi semnificative de la Lukoil.
Guvernul ungar a anunţat că îşi va menţine dreptul de veto asupra celor 6,6 miliarde de euro din Fondul european de sprijin pentru pace pentru Ucraina cât timp Kievul continuă să blocheze tranzitul ţiţeiului.
În plus, Szijjarto consideră că faptul că Bruxelles-ul nu a luat măsuri atunci când securitatea energetică a două ţări UE a fost pusă în pericol. Teza ministrului ungar este că „Comisia Europeană a dorit ca cele două ţări pacifiste care se opun transportului de arme să fie şantajate”.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe