- Home
- Economic
- NEW YORK, (14.05.2014, 11:20)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unii investitori s-ar putea să fi aflat deciziile Fed înainte ca acestea să fie anunţate
Unii investitori s-ar putea să fi aflat în perioada 1997-2013 schimbările în politica Rezervei Federale a SUA (Fed) înainte ca acestea să fie anunţate şi au profitat prin tranzacţii care speculau informaţiile ce urmau să devină publice.
Urmărește
135 afișări
Unii investitori s-ar putea să fi aflat deciziile Fed înainte ca acestea să fie anunţate (Imagine: Radu Iordache / Mediafax Foto)
Datele privind tranzacţiile derulate în intervalul analizat arată mişcări de preţ anormal de mari la ordinele de vânzare şi cumpărare pe bursa americană, "semnificative statistic şi în direcţia deciziei" Fed, se arată în studiul realizat de cercătătorii Gennaro Bernile, Jianfeng Hu şi Yuehua Tang de la Universitatea de Management din Singapore, potrivit unui studiu citat de Bloomberg.
Variaţiile de preţ au avut loc în perioada scurtă de timp de la momentul în care jurnaliştii au primit sub embargo comunicatul privind decizia Fed şi până la anunţarea publică a informaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În zilele în care deciziile conducerii Fed au luat prin surprindere analiştii, calculele simple arată că profiturile obţinute de pe urma accesului mai rapid la informaţie au ajuns până la 256 milioane de dolari.
Fed a înăsprit la sfârşitul lunii octombrie regulile privind difuzarea în regim de embargo a comunicatelor, situaţie care presupune angajamentul celui care îl primeşte să nu distribuie sub nicio formă informaţia până la un termen fixat la care devine publică.
"Regulile mai stricte au fost adoptate pentru a proteja mai bine informaţia împotriva difuzării înainte de termen. Ne revizuim procedurile de control constant şi facem ajustările necesare pentru a rezolva orice problemă", a afirmat un purtător de cuvânt al Fed.
Conform noilor proceduri, jurnaliştii angajaţi ai unor organzaţii media se strâng într-o sală la sediul Fed din Washington, fără să acces la telefoane în perioada de embargo, în timp ce conexiunile calculatoarelor la internet sunt blocate.
Jurnaliştii primesc comunicatul cu deciziile Fed cu 20 de minute înainte de publicare, pentru a avea timp să-şi pregătească ştirile. La expirarea celor 20 de minute, liniile de comunicaţie sunt restabilite, iar jurnaliştii pot transmite articolele către redacţii.
Conform regulamentului anterior, jurnaliştii primeau comunicatul în sala de presă a Departamentului Trezoreriei cu circa 10 minute înainte de publicare. Aceştia se angajau să respecte embargoul, dar conexiunile calculatoarelor nu erau blocate.
Cercetătorii nu au găsit anormalităţi de tranzacţionare în perioadele de embargo pentru jurnalişti impuse în cazul rapoartelor lunare despre inflaţie şi forţa de muncă ale Biroului de Statisitică pentru Piaţa Muncii sau în cazul anunţării datelor despre Produsul Intern Brut de către Biroul de Analiză Economică.
Studiul a analizat tranzacţiile de pe bursa americană din perioada septembrie 1997-iunie 2013.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe