Uniunea Europeană anchetează Meta în temeiul regulamentului privind pieţele digitale. Şi Apple este investigată

UE este pe cale să acuze Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, de încălcarea normelor digitale ale blocului comunitar, la numai o săptămână după ce a iniţiat un proces similar împotriva Apple, informează Financial Times.

118 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană anchetează Meta în temeiul regulamentului privind pieţele digitale. Şi Apple este investigată

Uniunea Europeană anchetează Meta în temeiul regulamentului privind pieţele digitale. Şi Apple este investigată

Comisia Europeană, organul executiv al UE, îşi exercită noile puteri conferite de Regulamentul privind pieţele digitale (DMA), o lege menită să îmbunătăţească opţiunile consumatorilor şi să deschidă pieţele pentru ca întreprinderile europene nou-înfiinţate să se dezvolte.

Giganţii tehnologici sunt obligaţi să se conformeze începând cu luna martie a acestui an.

În concluziile preliminare care urmează să fie publicate săptămâna aceasta, autorităţile de reglementare vor spune că sunt îngrijorate de modelul Meta "plată sau consimţământ", au declarat trei persoane care cunosc direct subiectul pentru Financial Times. În prezent, utilizatorii Facebook şi Instagram pot opta pentru utilizarea gratuită a reţelelor sociale, consimţind în acelaşi timp la colectarea datelor, sau pot plăti pentru a nu le fi partajate datele.

În cazul în care se constată încălcarea legii, Meta riscă sancţiuni drastice de până la 10 % din cifra sa de afaceri globală şi de până la 20 % pentru orice recidivă. Concluziile preliminare ale UE trebuie finalizate în termen de un an de la începerea investigaţiei oficiale, în martie.

Lunea trecută, UE a acuzat Apple că dăunează inovaţiei în App Store, fiind prima dată când şi-a folosit noile puteri împotriva unui gigant tehnologic. Autorităţile de reglementare s-au declarat îngrijorate de restricţiile pe care producătorul iPhone le impune asupra capacităţii dezvoltatorilor de a-şi "orienta liber clienţii", direcţionându-i către promoţii din afara ecosistemului său. Apple a negat orice infracţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici