- Home
- Economic
- BRUXELLES, (17.11.2015, 13:58)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană: Proiectele de buget ale Italiei, Lituaniei şi Austriei riscă să încalce regulile europene
Proiectele de buget pentru 2016 ale Italiei, Lituaniei şi Austriei riscă să încalce reglementările europene referitoare la cheltuielile publice, a avertizat marţi Comisia Europeană, care cere revizuirea planurilor pentru respectarea ţintelor UE, relatează MarketWatch.
Urmărește
528 afișări
Uniunea Europeană: Proiectele de buget ale Italiei, Lituaniei şi Austriei riscă să încalce regulile europene (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)
Anunţul Comisiei Europene are loc la o lună după ce instituţia a emis un avertisment similar în cazul Spaniei, care a depus proiectul de buget mai devreme.
Evaluările publicate marţi de Comisie fac parte din noul sistem al zonei euro pentru supravegherea planurilor bugetare ale statelor din uniunea monetară, al cărui obiectiv principal este ţinerea sub control a cheltuielilor publice.
Autorităţile de la Bruxxeles evaluează proiectele de buget înainte ca acestea să fie aprobate de Parlamentele naţionale. Dacă identifică probleme majore, autorităţile UE pot emite recomandări oficiale care pot conduce la amendarea guvernelor care refuză să le respecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi ce ai de făcut la alegeri. Pui ștampila pe alb!
-
Netanyahu spune că Hamas nu va mai conduce enclava palestiniană
-
DNA despre scandalul panourilor: nu este dispusă efectuarea urmăririi penale faţă de nicio persoană
-
Procurorii din New York spun că se vor opune respingerii condamnării lui Trump
În urma evaluării finanţelor publice ale statelor zonei euro, Comisia apreciază că îndatorarea şi deficitele bugetare din regiune vor scădea în 2016.
În baza bugetelor prezentate de statele membre, îndatorarea va scădea de la 91,1% din PIB în 2015 la 90% din PIB în 2016.
"Pentru prima oară de la declanşarea crizei, vedem că datoriile publice încep să scadă. Este important ca guvernele să continue implementarea unor politici fiscale responsabile, iar unele dintre acestea să continue curăţarea finanţelor publice”, potrivit CE.
UE a introdus în 2013 reguli bugetare noi, mai stricte, pentru ţările care folosesc euro, ca reacţie la criza datoriilor care a pus în pericol viitorul uniunii monetare.
Procedura trebuie să fie aprobată de miniştrii de Finanţe, care se vor reuni pe 23 noiembrie în acest scop.
Potrivit regulilor UE, deficitul trebuie să fie sub 3% din PIB, iar datoria publică de maximum 60% din PIB. Există şi excepţii, în cazul unor evenimente considerate în afara controlului statului.
În urma solicitărilor guvernelor UE, Comisia a anunţat marţi că impactul bugetar al numărului excepţional de mare de refugiaţi va fi luat în considerare în evaluarea posibilelor deviaţii de la regulile bugetare, în 2015 şi 2016.
Din cauza crizei refugiaţilor, miniştrii de Finanţe au spus în septembrie că vor ca banii cheltuiţi din acest motiv să nu fie incluşi în calculul deficitului bugetar.
Pentru Austria, care s-a confruntat cu un mare număr de refugiaţi, Comisia a precizat că în cazul în care actualele estimări referitoare la impactul crizei sunt excluse din analiza bugetului, devierea prognozată a bugetului nu mai este semnificativă”.
Potrivit CE, bugetele Estoniei, Germaniei, Luxemburgului, Olandei şi Slovaciei respectă reglementările UE.
Bugetele Belgiei, Finlandei, Letoniei, Maltei, Franţei, Irlandei şi Sloveniri respectă în mare aceste reguli.
Cipru şi Grecia nu au prezentat bugetele pentru evaluare întrucât se află în cadrul unor programe de susţinere financiară, în timp ce Portugalia a amânat să facă acest lucru din cauza alegerilor generale din ţară.
Citește pe alephnews.ro: Gemini este acuzat că i-a spus unui utilizator „te rog să mori” și „ești o pierdere de timp și de resurse. Ești o pată pe univers”
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Fiii lui Silviu Prigoană nu pot face succesiunea. Care este motivul + acuzații grave din partea Adrianei Bahmuțeanu
CANCAN.RO
Cele 15 legume care previn cancerul, potrivit lui Dragoș Pătraru. Se găsesc în toate piețele și supermarketurile din România
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe