- Home
- Economic
- BOSTON, (23.09.2013, 18:48)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Universitatea Harvard vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018
Universitatea Harvard a început o campanie prin care vrea să atragă donaţii în valoare de 6,5 miliarde dolari până în 2018, cea mai ambiţioasă iniţiativă de acest fel derulată vreodată, 45% din fonduri fiind destinate cercetării, personalului academic şi activităţilor de învăţământ.
Urmărește
131 afișări
Universitatea Harvard vrea să atragă donaţii de 6,5 miliarde de dolari până în 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un sfert din bani vor fi utilizaţi ca sprijin financiar pentru studenţi, 20% vor fi investiţi în renovare şi alte lucrări de construcţii, iar 10% vor merge către "noi iniţiative", au declarat reprezentanţii universităţii americane, citaţi de Bloomberg.
Harvard a obţinut deja promisiuni şi donaţii de 2,8 miliarde de dolari în perioada premergătoare lansării publice a campaniei.
Pe lângă extinderea activităţilor de cercetare şi învăţământ, universitatea va renova căminele şi va reporni mai multe proiecte de construcţii îngheţate în urma crizei financiare mondiale din 2008.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cea mai recentă campanie de finanţare derulată de Universitatea Harvard, începută în 1999 şi desfăşurată pe parcursul a 7 ani, a atras fonduri de 2,65 miliarde de dolari. Harvard este cea mai bogată instituţie de învăţământ din SUA, cu active de peste 30 miliarde de dolari la jumătatea anului trecut.
Harvard a primit recent donaţii de 125 milioane de dolari de la miliardarul elveţian Hansjörg Wyss şi 50 milioane de dolari de la Blavatnik Family Foundation.
Finanţarea suplimentară va ajuta totodată universitatea să recruteze profesori şi cercetători. Aproximativ jumătate din bugetul instituţiei pentru anul fiscal 2012 a mers către compensaţii financiare pentru angajaţi, potrivit raportului anual.
Harvard a atras în anul fiscal 2012 angajamente în valoare de 909 milioane de dolari de la donatori, faţă de 758 milioane de dolari în anul anterior.
Numărul "mega-donaţiilor" de peste 50 milioane de dolari atrase de universităţile americane a crescut puternic în acest an, odată cu creşterea încrederii în economie, potrivit datelor Chronicle of Higher Education.
Universitatea Michigan a atras recent 200 milioane de dolari de la dezvoltatorul imobilar Stephen Ross, iar miliardarul Irwin Jacobs, cofondator al grupului Qualcomm, a donat recent 133 milioane de dolari Universităţii Cornell.
Săptămâna trecută, Frank McCourt, fost proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, a donat 100 milioane de dolari Universităţii Georgetown.
Universităţile americane au obţinut în acest an 16 donaţii în valoare de cel puţin 50 milioane de dolari, de peste două ori mai multe faţă de 2012.
Anul trecut, valoarea totală a donaţiilor atrase de instituţiile de învăţământ superior din SUA a crescut cu 2,3%, la 31 miliarde de dolari, uşor sub recordul de 31,8 miliarde de dolari atins în 2008.
Universitatea Stanford a încheiat în 2011 cea mai de succes campanie de atras donaţii derulată vreodată în învăţământul american. Instituţa a atras 6,23 miliarde de dolari, cu mult peste ţinta de finanţare de 4,3 miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe