Vânzarea Nokia către Microsoft, pusă sub semnul întrebării de anchete anti-monopol în Asia

Nokia a anunţat că finalizarea tranzacţiei de 5,44 miliarde euro privind vânzarea diviziei producătoare de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft va întârzia până în luna aprilie, în aşteptarea avizelor de la autorităţile pentru concurenţă din mai multe state asiatice.

Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Vânzarea Nokia către Microsoft, pusă sub semnul întrebării de anchete anti-monopol în Asia

Vânzarea Nokia către Microsoft, pusă sub semnul întrebării de anchete anti-monopol în Asia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nokia şi Microsoft anticipau anterior că tranzacţia avea să fie finalizată până la finele lunii martie, potrivit Bloomberg.

Termenul a fost însă avansat, în aşteptarea avizelor de la "anumite autorităţi antitrust din Asia", potrivit unui comunicat al Nokia.

Grupul finlandez a subliniat că tranzacţia rămâne în picioare în condiţiile anunţate anterior.

Microsoft cumpără producţia de telefoane mobile a Nokia şi licenţiază un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperând că se va putea impune ca al treilea jucător semnificativ pe piaţa smartphone-urilor, dominată de Apple şi Samsung Electronics.

Nokia se va concentra în continuare pe dezvoltarea şi producţia de echipamente pentru reţele telecom.

Mai mulţi producători de telefoane mobile, printre care Samsung şi Huawei, au reclamat în China că tranzacţia Nokia-Microsoft ar putea conduce la creşterea comisioanelor pentru licenţierea unor brevete, au declarat pentru Bloomberg surse oficiale.

Ministerul Comerţului din China derulează o evaluare anti-monopol a tranzacţiei, dar va da probabil aviz favorabil, au precizat sursele citate.

Cele două companii au obţinut deja avize de la autorităţile din SUA şi Europa.

Acţiunile Nokia au deschis luni în scădere cu 3%. Titlurile companiei au urcat cu 80% începând din luna septembrie, când a fost anunţată tranzacţia cu Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici