- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.05.2015, 17:22)
- Andrei Mazurchievici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vânzările de medicamente au crescut în primul trimestru cu 10,7%
Valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România, în primul trimestru al anului, a fost de 3,27 miliarde de lei, la preţ de distribuţie, în creştere cu 10,7% faţă de 2014, potrivit rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, realizat de Cegedim.
Urmărește
315 afișări
Vânzările de medicamente au crescut în primul trimestru cu 10,7% (Imagine: Mediafax Foto/ Shutterstock)
"Evoluţia din trimestrul 1 2015, deşi sub cea din trimestrul 4 2014, a fost peste aşteptările noastre anterioare datorită performanţei produselor OTC (n.r. - medicamente eliberate fără prescripţie), în special cele sezoniere, şi - oarecum paradoxal - datorită anunţului reducerii preţurilor şi introducerii cardului de sănătate. În aceste condiţii, din cauza reducerilor de preţ anunţate recent, pentru anul 2015 revizuim prognoza de evoluţie a pieţei, de la +3,5% la -2,8% în lei (după o evaluare sumară asupra căreia vom reveni), însă atragem atenţia asupra scăderii semnificative a disponibilităţii produselor ieftine în a doua parte a anului", a declarat, într-un comunicat de presă, Petru Crăciun, director general Cegedim.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Medicamentele fără prescripţie au atins o valoare de 0,63 miliarde lei, în creştere cu 27,7%, iar segmentul de spital a atins 0,38 miliarde lei, în creştere cu 11,5% faţă de trimestrul 1 din anul precedent.
Comparativ cu evoluţiile din ultimele cinci trimestre, în trimestrul 1 din 2015 se remarcă o tendinţă de revenire mai accentuată prin rate de creştere pozitive, atât în unităţi (12,4%) şi în zile de tratament (10,7%), cât şi în valoare, în lei (10,7%) sau în euro (12,0%).
La nivelul ultimelor 12 luni, valoarea totală a pieţei a fost de 12,6 miliarde lei, în creştere cu 10% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent (aprilie 2013-martie 2014).
Pe segmente, ratele de creştere în RON au fost de 7,4% pentru Rx în farmacii, 20,6% pentru OTC şi 11,7% pentru spitale.
Potrivit studiului, în privinţa evoluţiei principalelor grupe terapeutice, în ultimele 12 luni se evidenţiază creşteri în volum peste media pieţei în cazul medicamentelor pentru sistemul respirator (15,3%), pentru sânge si organe hematopoietice (14,4%) şi pentru sistemul digestiv şi metabolism (11%).
În valoare, creşterea medicamentelor pentru sistemul respirator a fost de 18,8%, pentru sistemul digestiv şi metabolism de 14,3% şi pentru sânge şi organe hematopoietice de 12,2%.
Componenţa principalelor 10 corporaţii din punct de vedere al valorii pentru ultimele 12 luni nu se modifică în comparaţie cu trimestrul anterior, pe primul loc fiind Sanofi (inclusiv Zentiva) cu 862,8 milioane de lei, urmată de Hoffmann La Roche cu vânzări de 801,7 milioane lei şi Servier (inclusiv Egis) cu 705,4 milioane lei.
Topul primilor 10 jucători este completat de Novartis (inclusiv Sandoz) cu 698,6 milioane lei, Pfizer (622,3 milioane lei), GlaxoSmithKline (553,8 milioane lei), Ranbaxy (542,4 milioane lei), AstraZeneca (527,6 milioane lei), Merck & Co (396,7 milioane lei) şi Krka (383,5 milioane lei).
În volume, componenţa principalelor 10 corporaţii pentru ultimele 12 luni nu se modifică în comparaţie cu trimestrul anterior, pe primul loc fiind Sanofi (inclusiv Zentiva) cu 62 de milioane de unităţi, urmată de Ranbaxy/Sun Pharma (inclusiv Terapia) cu vânzări de 49,5 milioane de unităţi şi Servier (inclusiv Egis) cu 33 de milioane de unităţi.
Topul primilor 10 jucători este completat de Alvogen (inclusiv Labormed) cu 30,7 milioane de unităţi, Antibiotice (30,1 milioane de unităţi), GlaxoSmithKline (27 de milioane de unităţi), Novartis (inclusiv Sandoz) cu 26,5 milioane de unităţi, Krka (23,8 milioane de unităţi), Biofarm (20,3 milioane de unităţi) şi Gedeon Richter (20,2 milioane unităţi).
Pharma & Hospital Report este realizat în România începând din 1996.
Fondat în 1969, Cegedim este un grup global de tehnologie şi servicii din domeniul îngrijirii sănătăţii. Cegedim oferă servicii, tehnologie, aplicaţii specializate şi baze de date profesioniştilor din sănătate companiilor din îngrijirea sănătăţii, şi companiilor de asigurări. Cegedim are peste 3.500 de angajaţi în 11 ţări şi a realizat venituri de 494 milioane de euro în 2014. Cegedim SA este listat la Bursa din Paris.
Citeşte şi:
Ministerul Sănătăţii negociază introducerea de noi medicamente pentru hepatita C şi ciroză
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe