- Home
- Economic
- SAN FRANCISCO, (24.04.2015, 12:40)
- Luiza Chiroiu
Veniturile Google au crescut cu 12% în primul trimestru, la 17,2 miliarde dolari, sub aşteptări
Veniturile Google au urcat în primul trimestru cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 17,2 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor, pe fondul încetinirii ritmului de creştere al afacerilor şi al aprecierii dolarului.
Urmărește
74 afișări
Veniturile Google au crescut cu 12% în primul trimestru, la 17,2 miliarde dolari, sub aşteptări (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
Economiştii anticipau că veniturile Google se vor situa în primul trimestru la 17,5 miliarde de dolari, relatează MarketWatch.
Profitul net a crescut la 3,59 de miliarde de dolari în primele trei luni de la 3,45 de miliarde de dolari în intervalul similar din 2014, de asemenea sub aşteptările analiştilor.
În primul trimestru din 2014, veniturile Google s-au situat la 15,4 miliarde dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Aprecierea dolarului faţă de principalele monede la nivel internaţional a avut un impact negativ asupra rezultatelor companiei americane, în condiţiile în care jumătate dintre veniturile Google sunt generate în afara Statelor Unite.
Astfel, excluzând impactul fluctuaţiilor cursului valutar, Google a înregistrat o creştere de 17% a veniturilor în perioada analizată.
Veniturile din publicitate au avansat cu 11%, la 15,5 miliarde de dolari, pe fondul creşterii cu 13% a numărului de reclame sau "clicuri plătite".
CE a acuzat Google în mod formal săptămâna trecută, considerând că gigantul american din domeniul IT a abuzat de poziţia pe care o are în Europa, favorizând "în mod sistematic" serviciul Google shopping pentru compararea preţurilor produselor în detrimentul altor instrumente asemănătoare.
Google va avea la dispoziţie 10 săptămâni pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de CE şi va avea posibilitatea să fie audiată, pentru a-şi susţine punctul de vedere.
Comisia poate impune amenzi de până la 10% din veniturile obţinute de Google la nivel global şi poate cere companiei să-şi modifice practicile folosite în conducerea afacerilor.
Veniturile totale au crescut cu 18,9% în 2014, la 66 de miliarde de dolari faţă de 55,5 miliarde de dolari în 2013, în condiţiile în care cea mai mare parte a acestora a fost reprezentată de publicitate.
Profitul net al Google a urcat cu 11,6% anul trecut în comparaţie cu 2013, de la 12,9 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor, pe fondul creşterii cheltuielilor pentru extinderea afacerilor în domenii ca sistemele digitale de plată sau automobilele autonome.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe